x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Mai 2006   •   00:00
IN COLIMATOR. Organizatia terorista Al-Qaeda a publicat imaginile a trei diplomati israelieni aflati pe o asa-zisa lista neagra cu "dusmanii care trebuie loviti". Fotografiile au fost preluate de pe site-ul unei ambasade israeliene dintr-o tara din bazinul mediteraneean. In aceeasi lista sunt mentionati si diplomati britanici, americani si australieni. Ministerul israelian de Externe a decis, ca urmare a acestei situatii, sa schimbe politica de prezentare a personalului ambasadelor sale din strainatate.

MACABRU. Cadavrele a doua femei, alaturi de sase cadavre de animale au fost descoperite miercuri de politie intr-un apartament dintr-o suburbie a Chisinaului. Maria Slutu, in varsta de 64 de ani, stapana apartamentului a fost gasita cu o plaga de cutit in regiunea gatului, iar fiica acesteia, Aurelia Slutu, in varsta de 36 de ani, a fost descoperita strangulata intr-o alta camera. Langa corpul neinsufletit al stapanei au fost gasite cadavrele unui caine, al unei pisici cu patru motanasi, toti decapitati. Politia presupune ca motivul crimei ar putea avea un substrat religios. Vecinii spun ca relatia dintre mama si fiica era tensionata, deoarece Aurelia a fost de curand racolata de o secta religioasa. Fortele de ordine examineaza si probabilitatea comiterii unui dublu asasinat, in care autorul crimei ar fi incercat sa conduca anchetatorii pe o pista falsa. (Vitalie Calugareanu)

LEGE. Deputatii francezi au adoptat controversata lege a imigratiei selective. Actul normativ propus de ministrul francez de Interne, Nicolas Sarkozy, inaspreste conditiile de intrare si de sedere a strainilor in Franta. Contestatarii legii acopera aproape intreg spectrul politic francez, de la extrema stanga, trecand prin segmentul de centru, si pana la extrema dreapta. Printre critici se mai numara si reprezentanti ai Bisericii si organizatiile pentru apararea drepturilor omului, care sustin ca legea ii stigmatizeaza pe imigrantii saraci si submineaza rolul traditional al Frantei de aparator al celor persecutati. Senatul va incepe dezbaterile pe marginea legii la 6 iunie.

SPRIJIN. Congresul European Evreiesc (EJC) sprijina integrarea Romaniei in UE si apreciaza evolutia pozitiva a Guvernului in drumul spre obtinerea aderarii la 1 ianuarie 2007, a declarat ieri presedintele EJC, Pierre Besnainou, citat de Rompres. Acesta a avut o intrevedere cu ministrul roman de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, caruia i-a spus ca EJC apreciaza evolutia pozitiei Guvernului Romaniei in problema holocaustului, adaugand ca principalul motiv al vizitei delegatiei EJC in Romania il reprezinta restituirea averilor confiscate de regimul comunist.

×
Subiecte în articol: externe