x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Mai 2006   •   00:00
PARTENERIAT PE MARE. Rusia a propus ieri crearea unui parteneriat cu tarile riverane Marii Negre. Intentia exprimata de catre comandantul-sef al Marinei Ruse, Vladimir Massorin, este ca parteneriatul sa se afle la baza unui comandament regional, format cu scopul de a proteja tarile membre de amenintarile mileniului - "terorismul, criminalitatea organizata, traficul de fiinte umane".

FARA CARTITE. Serviciile de informatii germane BND nu vor mai racola jurnalisti, a hotarat guvernul german. Un purtator de cuvant al Executivului de la Berlin a declarat ieri ca BND nu mai are dreptul sa-i foloseasca pe jurnalisti ca "surse". Decizia a fost luata dupa ce, in urma cu cateva zile, presa germana a dezvaluit ca mai multi jurnalisti au fost supravegheati ani de-a randul de BND. Totodata, anumiti oameni de presa ar fi furnizat BND, contra cost, informatii despre colegii lor de breasla, scrie Der Spiegel.

CARIERA INDOIELNICA. Un parlamentar olandez, devenit notoriu pentru lupta sa in sprijinul libertatii de exprimare, s-ar putea sa intre sub incidenta legii pentru minciuna. Cariera lui Ayann Hirsi Ali este acum sub semnul intrebarii dupa ce autoritatile au deschis o ancheta pentru a verifica acuzatiile potrivit carora ea ar fi mintit pentru a obtine permisul de rezidenta si cetatenia olandeza. Ayann are 36 de ani si este de origine somaleza.

Grupaj realizat de Anca Aldea

×
Subiecte în articol: externe