x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

13 Mai 2006   •   00:00
JUSTIFICARI. Cei patru autori ai atentatelor de la 7 iulie de la Londra au fost imposibil de identificat inainte de comiterea acestora, a declarat ministrul britanic de Interne, John Reid, facand referire la o "noua forma de terorism" ce sfideaza democratiile. "Autorii erau cetateni britanici obisnuiti ale caror vederi extremiste erau putin cunoscute, iar intentiile lor violente cu atat mai putin", a comentat ministrul, prezentand un raport oficial asupra desfasurarii atentatelor.

OPINIE. Ratko Mladici, unul dintre cei mai cautati inculpati din lume, ar putea fi predat Tribunalului Penal International de la Haga "in cateva zile", a declarat un ministru sarb, citat de Reuters. Zoran Loncar, membru in Consiliul National pentru Cooperare cu TPI si ministru in Guvernul local, a spus ca spera ca liderul militar al sarbilor bosniaci sa fie adus curand in fata justitiei. Predarea lui Mladici justitiei internationale este o conditie-cheie pentru posibila admitere a Serbiei in Uniunea Europeana si Alianta Nord-Atlantica, dar conditioneaza si investitiile straine care insotesc sprijinul international.

DUPA RAPORT. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, si comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, vor face o vizita in Romania si Bulgaria la 17 mai, la o zi dupa publicarea raportului de monitorizare, informeaza Mediafax. Potrivit purtatorilor de cuvant ai celor doi oficiali europeni, prima etapa a vizitei va fi Romania, unde vor sosi in dimineata zilei de 17 mai. Dupa cateva ore, ei vor pleca spre Sofia.

SUB LUPA. Presedintele francez Jacques Chirac a fost plasat joi in centrul afacerii Clearstream dupa ce cotidianul Le Monde a publicat mai multe documente care ar dovedi implicarea sa si a premierului Dominique de Villepin in acest scandal. Presedintia franceza a dezmintit aceste acuzatii, afirmand ca Chirac nu a intervenit pentru a solicita o ancheta asupra unor personalitati politice, printre care ministrul de Interne, Nicolas Sarkozy, acuzat in mod nedrept ca detine conturi secrete in strainatate.

×
Subiecte în articol: externe