x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Mai 2006   •   00:00
VORBE GOALE. Scrisoarea adresata de presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, omologului sau american, George W. Bush, nu modifica pozitia Statelor Unite in privinta dosarului nuclear iranian. "Nimic din continutul scrisorii nu raspunde la problemele in curs intre Iran si comunitatea internationala", a spus purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate al presedintelui american. Scrisoarea prezinta "o viziune ampla, istorica si filosofica" a ultimelor declaratii ale Iranului despre dreptul sau de a avea un program nuclear. O declaratie privindu-l pe Ahmadinejad a facut si vicepremierul israelian, Shimon Peres, spunand ca "presedintele iranian ar trebui sa tina cont ca si Iranul poate fi sters de pe harta".

O RATIFICARE. Parlamentul suedez a ratificat ieri Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE. Presa bulgara comenteaza ca alegerea datei de 9 mai, care coincide cu Ziua Europei, nu este intamplatoare, ci confirma atitudinea favorabila a Suediei fata de extinderea UE. Dupa procedurile oficiale din Parlamentul suedez (Riksdag), presedintele Legislativului a gazduit o receptie.

SALVARE. Doi mineri care au fost blocati timp de doua saptamani intr-o mina de aur din Tasmania, in sudul Australiei, au fost salvati luni, starea lor de sanatate fiind "excelenta" transmite AFP. Echipele de salvare au reusit sa ajunga la cei doi barbati blocati in subteran, luni, la circa un kilometru adancime, a precizat directorul minei. Echipele de salvare au reusit sa sape un tunel in stanca pentru a ajunge la cei doi mineri, care au fost protejati de prabusirea rocilor, deoarece in momentul respectiv lucrau intr-o boxa metalica a unui vehicul minier. Minerii au supravietuit band apa care li se scurgea de pe fata.

×
Subiecte în articol: externe