x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Mai 2006   •   00:00
LIBERTATEA PRESEI. La 15 ani dupa castigarea independentei Moldovei, organizatia Freedom House a dezvaluit ca in aceasta tara nu exista presa libera. Organizatiile de media din Moldova, dar si cele internationale au remarcat o inrautatire continua a libertatii presei in ultimii cinci ani, de cand a venit la putere Partidul Comunist. Misiunile diplomatice occidentale au adresat un apel autoritatilor in care le-au cerut sa inceapa implementarea reformelor in domeniul mass-media.

SE INCHIDE GUANTANAMO? Presedintele american George W. Bush a lasat sa se inteleaga intr-un interviu acordat postului german de televiziune ARD ca sunt sanse mari ca baza americana de la Guantanamo sa fie inchisa. Presedintele a precizat ca asteapta decizia Curtii Supreme, care trebuie sa stabileasca pana la sfarsitul lunii iunie daca suspectii inchisi acolo vor comparea in fata unui tribunal militar sau in fata unuia civil.

A INCEPUT LUPTA. Premierul britanic Tony Blair a lansat ieri un contraatac dur la adresa acelei factiuni a Partidului Laburist care si-ar dori ca liderul ei sa demisioneze, pentru a lasa functia actualului ministru al Finantelor, Gordon Brown. Sustinatorii lui Blair au denuntat "complotul" si "tentativa de lovitura de stat orchestrata de opozantii reformelor".

×
Subiecte în articol: externe