x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Mai 2006   •   00:00
VIOLENTE. Un elicopter britanic s-a prabusit sambata, la Basra, in sudul Irakului. Aparatul a cazut intr-o zona rezidentiala dupa ce a fost lovit de o racheta. La Bagdad si Karbala, in centrul tarii, cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata in mai multe atacuri cu masina-capcana.

S-AU OPRIT. Cautarile celor 26 de marinari disparuti in apele Oceanului Indian au incetat, au anuntat, ieri, autoritatile din Africa de Sud. Printre cei disparuti in urma scufundarii, miercurea trecuta, a vasului Alexandros T, se afla si trei romani. Un al patrulea roman a fost salvat miercuri seara la putin timp dupa scufundarea navei. El urmeaza sa se intoarca in Romania in cursul zilei de maine.

COMPLOT DEJUCAT. Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a fost salvat de la moarte de serviciile secrete israeliene. Publicatia Sunday Times scrie ca aripa militara a Hamas intentiona sa il asasineze pe Abbas la biroul sau din Gaza. Presedintele a scapat cu viata dupa ce a fost avertizat oficial de partea israeliana.

DEMISIE LA SECRET. Porter Gross, fostul director al Agentiei Centrale de Informatii (CIA), ar putea fi inlocuit de generalul Michael Hayden, un fost ambasador al SUA la Sofia, transmite Novinite. Dupa ce presa i-a cerut explicatii cu privire la demisie, Gross a declarat ca totul "va ramane un mister".

RASPLATA. Guvernul german a platit zece milioane de dolari rascumparare pentru eliberarea celor doi ingineri care au fost tinuti ostatici in Irak timp de 99 de zile, a anuntat postul public de televiziune ARD. Potrivit presei, Berlinul si-a castigat deja reputatia ca plateste banii ceruti de rapitori in schimbul eliberarii cetatenilor sai, desi, oficial, autoritatile sustin ca nu pot fi santajate.

×
Subiecte în articol: externe