x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

06 Mai 2006   •   00:00
UN NOU RAZBOI RECE. Un discurs in care vicepresedintele american Dick Cheney critica dur Kremlinul ar putea marca inceputul unui nou Razboi Rece. Cel putin asa sustine presa de la Moscova, comentand ca Rusia si-ar putea reorienta politica externa spre intarirea relatiilor cu Belarusul sau tarile din Asia Centrala. Cheney a acuzat autoritatile ruse ca limiteaza drepturile civile si folosesc resursele energetice pentru santaj. Rusii apreciaza ca Washingtonul a creat un cordon antirus format din state prooccidentale, care se intinde de la Marea Baltica pana la Marea Caspica.

MAI REPEDE AFARA. O noua lege votata de legislativul danez le va permite autoritatilor de la Copenhaga sa-i expulzeze cu usurinta pe refugiatii care comit infractiuni considerate, pana de curand, nu foarte grave. Astfel, refugiatii gasiti vinovati de frauda fiscala sau vandalism vor fi trimisi in tarile de origine la fel de rapid ca violatorii, hotii sau criminalii.

HUIDUIT. Secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, a fost huiduit la scena deschisa in timpul unui discurs sustinut la Atlanta. Seful Pentagonului a fost intrerupt de mai multe ori de oponenti ai razboiului si chiar acuzat de un fost analist al CIA de minciuna. Doi protestatari au fost arestati, dupa ce au inceput sa strige catre Rusmfeld: "Ai mintit poporul american".

×
Subiecte în articol: externe