x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

02 Mai 2006   •   00:00
PREDAREA LUI MLADICI. Fostul lider militar al sarbilor bosniaci Ratko Mladici, pus sub acuzare in 1995 pentru crime de razboi si genocid, va fi predat de autoritatile sarbe cel mai probabil la data de 10 mai, a declarat Erhard Busek, coordonatorul special al Pactului de stabilitate pentru Balcani. Termenul-limita pe care europenii si Tribunalul Penal International il fixasera pentru faimoasa predare a expirat ieri.

GRESEALA. Saptamana trecuta, Washington Times relata ca SUA vor putea sa initieze atacuri din bazele din Bulgaria fara sa aiba macar nevoie de acordul formal al autoritatilor de la Sofia. Acum, seful departamentului de Afaceri Externe al cotidianului, David W. Jones, a recunoscut ca, in efortul sau de a face pe intelesul tututor tratatul dintre SUA si Bulgaria, autorul articolului a facut o serie de erori.

BOICOTUL IMIGRANTILOR. Milioane de muncitori imigranti care stau ilegal in SUA au boicotat ieri atat sistemul educational, cat si cel de sanatate si au protestat pe strazile oraselor americane in incercarea disperata de a protesta fata de reforma imigratiei. Nemultumiti de faptul ca nu li se acorda cetatenia de guvernul american, imigrantii ilegali au vrut sa le demonstreze autoritatilor cum arata o zi fara ca ei sa munceasca.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe