x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Apr 2006   •   00:00
APRECIERE. Un avocat ucrainean a castigat, in 2006, prestigiosul premiu Goldman pentru protectia mediului, ca recompensa pentru lupta in justitie impotriva constructiei canalului Bistroe. Olya Melen, o ucraineana de 26 de ani, avocat, a primit premiul, pentru ca "folosind mijloace legale, a oprit temporar constructia canalului Bistroe ce urma sa treaca prin inima Deltei Dunarii", potrivit paginii de internet a organizatiei care acorda premiul Goldman.

DISCUTII. Cancelarul german Angela Merkel si presedintele Rusiei, Vladimir Putin, au discutat ieri, in Siberia, despre securitatea livrarilor de gaze naturale catre Europa, dar si pentru a incerca sa gaseasca un consens in ceea ce priveste Iranul. Putin a explicat ca Rusia si China, care sunt membre permanente in Consiliul de Securitate si dispun de drept de veto, se opun aplicarii de sanctiuni economice impotriva Iranului.

SECHESTRU. Presedintele american, George W. Bush, a ordonat punerea sub sechestru a bunurilor celor implicati in asasinarea fostului premier Rafic Hariri si in alte atentate comise in Liban, masura care vizeaza Siria. Decretul publicat de Casa Alba ii vizeaza si pe cei care "au blocat sau au impiedicat" activitatea comisiei de ancheta a ONU, infiintata in aprilie 2005, de catre Consiliul de Securitate, dar nu desemneaza nici o persoana in mod explicit.

×
Subiecte în articol: externe