x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Apr 2006   •   00:00
ATAC. Doi membri ai Fortei Multinationale si de Observare (FMO) din Peninsula Sinai au fost raniti ieri in urma unui atentat. Guvernatorul provinciei Sinai Nord a declarat ca explozia a fost provocata de un atentat sinucigas. Atacul a avut loc la doua zile dupa o serie de trei atentate in statiunea Dahab, situata tot in Peninsula Sinai, soldate cu 23 morti si zeci de raniti.

REFUZ. China, membru cu drept de veto in Consiliul de Securitate, a respins marti propunerea SUA de a impune Iranului suspendarea activitatilor ilegale de imbogatire a uraniului printr-o rezolutie bazata pe Capitolul VII al Cartei Natiunilor Unite, relateaza Reuters. Deoarece China si Rusia se opun sanctiunilor in cazul dosarului nuclear iranian, tarile occidentale doresc sa intensifice presiunile pentru a controla ambitiile nucleare ale Teheranului, dupa raportul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) care va fi publicat maine.

REUNIUNE. Ministrii de Externe din statele membre NATO, printre care si secretarul de Stat american Condoleeza Rice, se reunesc azi si maine la Sofia. Reprezentantii statelor membre doresc sa discute despre ceea ce se va intampla in cazul in care termenul impus de comunitatea internationala va expira fara ca Iranul sa-si schimbe pozitia in criza nucleara, a declarat un diplomat de rang inalt.

×
Subiecte în articol: externe