x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

18 Apr 2006   •   00:00
BLAIR SE DEZVINOVATESTE. Premierul britanic Tony Blair a reactionat in scandalul "bani contra titluri onorifice". Dupa ce unul dintre fostii sai consilieri a fost arestat sub suspiciunea ca facilita acordarea de mandate parlamentare bogatasilor care donau bani pentru scolile lui Blair, premierul a iesit la rampa spunand ca nu vede nimic rau in acordarea unor astfel de privilegii oamenilor care ii sprijina proiectele.

RAPIRI PE BANDA. Peste 15 persoane au fost rapite la sfarsitul saptamanii trecute in capitala Irakului. Mai multi barbati inarmati au atacat sediile a doua companii aflate in sectoare diferite ale Bagdadului, au anuntat surse din serviciile de securitate, citate de AFP. Rapitorii au luat ostatici 12 angajati ai unei companii de investitii si trei angajati ai unei companii de telefonie mobila din estul Bagdadului.

FINANTARE. Iranul va acorda un ajutor de 50 de milioane de dolari guvernului palestinian condus de Hamas, care se confrunta cu grave dificultati financiare ca urmare a suspendarii finantarii din partea UE si a Statelor Unite. "Iranul, ca si alte tari, are obligatia de a-i ajuta pe palestinieni. Iar orice ajutor pentru o natiune islamica trebuie sa fie substantial", a explicat presedintele Parlamentului iranian, Gholam Ali Hadad Adel.

ACCIDENT. Cel putin patru persoane au murit si peste 30 au fost ranite in urma unei coliziuni dintre un tren Intercity si un camion, care a avut loc ieri in nordul Greciei. Trenul care plecase din Alexandriopolis cu destinatia Salonic, s-a lovit de un camion care trecea calea ferata. Doua vagoane au deraiat si doua s-au rasturnat. Echipele de salvare se tem ca ar putea exista multe alte victime intre fiarele contorsionate ale celor patru vagoane.

×
Subiecte în articol: externe