x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Maria Toader    |    17 Apr 2006   •   00:00
ZBORURILE CIA. Federatia Internationala pentru Drepturile Omului (FIDH) a cerut Justitiei franceze "deschiderea rapida" a unei anchete judiciare pentru a examina presupusul tranzit al unor zboruri secrete CIA care transportau detinuti suspectati de terorism. Intr-o scrisoare datata 11 aprilie, FIDH cere deschiderea unei anchete ca urmare a dezvaluirilor facute de raportul lui Amnesty International, care "aduce elemente foarte importante in sprijinul plangerii depuse".

AGRESAT IN CELULA. Fostul patron al grupului Iukos, Mihail Hodorkovski, a fost agresat cu un cutit, la sfarsitul saptamanii trecute, de un coleg de celula. "Hodorkovski s-a trezit in timpul noptii cu fata plina de sange. Agresorul i-a facut taieturi pe fata cu un cutit de cizmarie." Fostul om de afaceri a refuzat insa sa il dea in judecata pe agresorul sau.

SE MUTA LA WINDSOR. Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, in varsta de 79 de ani, va parasi Palatul Buckingham, resedinta ei principala incepand din 1937, pentru a se muta la Castelul Windor, situat in vestul Londrei. Ea a decis sa isi limiteze prezenta la Buckingham la cateva zile pe saptamana, pentru a se adapta la un stil de viata mai linistit care sa se potriveasca si cu varsta pe care o are.

BLAIR, INTEROGAT. Primul-ministru britanic, Tony Blair, va fi interogat in decursul lunii mai de Scotland Yard ca "martor important" in cadrul unei anchete care vizeaza si Partidul Laburist. Aceasta se refera la vanzarea catorva titluri onorifice si mandate in Camera Lorzilor in schimbul unor mari sume de bani, relateaza News of the World, citand inalte surse guvernamentale.

EXPLOZIE IN TURCIA. Cinci persoane au murit si peste 30 au fost ranite intr-o explozie care a avut loc ieri intr-un magazin din zona rezidentiala a Istanbulului, relateaza AFP. Din informatiile furnizate de agentia de stat Anatolia reiese ca explozia ar fi fost cauzata de o bomba, dar politia turca nu a confirmat insa aceasta varianta. Posturile de televiziune NTV si CNN- Türk au relatat in schimb ca explozia ar fi fost provocata de o scurgere de gaze.

×
Subiecte în articol: externe