x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Apr 2006   •   00:00
MANIFESTATII. Sute de mii de persoane au manifestat luni in peste 130 de orase din Statele Unite, strigand "noi suntem America"si cerand o reforma vasta a imigratiei si regularizarea situatiei persoanelor care locuiesc ilegal pe teritoriul acestei tari, transmite AFP. Presedintele american George W. Bush, care s-a opus sambata acordarii automate a cetateniei americane imigrantilor clandestini, a apreciat luni ca doar o tara democratica ar putea permite o asemenea miscare, adaugand ca intentioneaza in continuare sa "protejeze frontierele si sa aplice legea".

INAPT. Guvernul israelian, reunit marti intr-o sedinta speciala, l-a declarat pe Ariel Sharon inapt pentru exercitarea functiei de premier si a suprimat interimatul in cazul lui Ehud Olmert. Schimbarea de statut va intra in vigoare vineri. Actul este mai degraba simbolic si nu modifica atributiile lui Olmert, marcand insa sfarsitul mandatului lui Ariel Sharon.

ACUZATI. 29 de persoane au fost inculpate oficial marti in Spania, in legatura cu atentatele teroriste comise la Madrid la 11 martie, relateaza in editia electronica El Pais. Cele 29 de persoane fac parte dintr-un grup de 116 oameni impotriva carora au fost formulate acuzatii in legatura cu atentatele de la Madrid. Actul de acuzare exclude orice implicare in evenimente, direct sau indirect, a organizatiei teroriste ETA.

×
Subiecte în articol: externe