x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Apr 2006   •   00:00
DECIZIE. Zacarias Moussaoui, francezul in varsta de 37 de ani, de origine marocana, arestat si judecat pentru complicitate la comiterea atentatelor de la 11 septembrie 2001, este pasibil de pedeapsa capitala, informeaza AFP. Moussaoui s-a declarat extrem de revoltat de decizia juriului. "Nu veti avea niciodata sangele meu! Allah sa va blesteme pe toti", a declarat francezul. Dupa cea de-a doua faza a procesului, care va incepe joi, acuzatul va afla daca este condamnat la moarte sau la inchisoare pe viata.

UN NOU PROCES. Fostul presedinte irakian, Saddam Hussein, si sase dintre colaboratorii sai, abia iesiti din ancheta privind dosarul Anfal, vor fi judecati intr-un nou proces de genocid impotriva kurzilor, a anuntat Inaltul Tribunal Penal irakian, insa data procesului nu a fost inca fixata. Astazi, cei sapte fosti oficiali irakieni vor fi anchetati in dosarul Dujail, in care sunt acuzati de masacrarea a 148 de siiti, in 1982.

AVIOANELE CIA. Agentia Centrala de Informatii (CIA) a fost acuzata ieri, intr-un raport realizat de Amnesty International, ca s-a folosit de companii aeriene private pe post de firme-paravan pentru a transfera in secret suspecti de terorism intre diferite centre de detentie din Europa. "CIA a exploatat practicile aviatice utilizand zboruri private, caci altfel ar fi trebuit sa-si declare zborurile", subliniaza raportul Amnesty, sugestiv intitulat: "Sub radar, zboruri secrete pentru tortura si disparitie".

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe