x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Apr 2006   •   00:00
TRAGEDIE. Un avion cargo militar american, cu 17 persoane la bord, s-a prabusit ieri in apropiere de o baza militara de la nord-est de Dover, statul Delaware. Armata americana nu a precizat, la ora redactarii stirii, daca exista victime. Avionul s-a rupt in trei bucati la prabusire.

OSTATICI LA MADRID. Doi indivizi inarmati au luat ostatice opt persoane, ieri dupa-amiaza, in sucursala Bancii BBVA dintr-un cartier muncitoresc din sudul Madridului. Patru dintre ostatici au fost eliberati in primele 15 minute ale rapirii. Criza s-a terminat dupa circa o ora, cand agresorii s-au predat politiei. La negocieri, ei cerusera un vehicul de mare tonaj si doua paturi ca sa scape nevazuti din zona, scrie editia online a ziarului El Pais.

DECIZIE. Cabinetul israelian urmeaza sa-l declare pe Ariel Sharon "inapt sa-si exercite functia" si sa-l numeasca pe Ehud Olmert premier in exercitiu al fostului Cabinet. Decizia nu va deveni efectiva decat la 14 aprilie, la scurgerea celor 100 de zile obligatorii pentru declararea lui Sharon ca "inapt", daca in acest interval nu-si revine din coma profunda in care se afla din 4 ianuarie. Decizia Guvernului va avea caracter formal, Olmert dispunand deja, ca premier interimar, de toate prerogativele lui Sharon.

RACHETA. Iranul a anuntat testarea cu succes a celei mai rapide rachete subacvatice, capabile sa distruga imense nave de razboi si submarine. "Cea mai rapida racheta din lume a fost testata in a treia zi a «Jocurilor de razboi ale Profetului Sfant»", informeaza televiziunea iraniana de stat. Racheta poate atinge o viteza de pana la 100 de metri pe secunda sub apa, dupa cum sustine generalul Ali Fadavi. Acesta a numit racheta drept cea mai rapida din lume, desi aceasta atinge aceeasi viteza cu modelul rusesc VA-111 Shkval. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: externe