x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

31 Mar 2006   •   00:00
CLAUZA. Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a anuntat ca va prezenta, luni, la Strasbourg, o "evaluare preliminara" a progreselor Romaniei si Bulgariei, in fata Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Bruxellesul ar putea solicita activarea clauzei de salvgardare privind Justitia si Afacerile interne, a declarat raportorul Parlamentului European pentru Bulgaria, Geoffrey van Orden, citat de cotidianul bulgar Dnevnik. Astfel, deciziile tribunalelor bulgare ar putea sa nu fie recunoscute de UE, iar verificarea documentelor cetatenilor bulgari care calatoresc in Uniune va fi mentinuta. (Maria Toader)

IN LIBERTATE. Jurnalista americana Jill Carroll a fost pusa in libertate de rapitorii sai, dupa aproape trei luni de detentie in Irak. Potrivit AFP, informatia a fost confirmata de presedintele partidului islamic, Tarek al-Hashemi. "A fost eliberata, si in prezent se afla la mine acasa", a declarat Hashemi, fara a face alte precizari. Jurnalista, in varsta de 28 de ani, colabora cu publicatia Christian Science Monitor.

INCREDERE. Ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, se afla pe locul doi la capitolul incredere acordata ministrilor romani, potrivit sondajului de opinie dat publicitatii de INSOMAR. Aceasta cota ridicata de credibilitate arata, conform sondajului, care sunt "ministerele forte ale echipei guvernamentale".

×
Subiecte în articol: externe