x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Maria Toader    |    29 Mar 2006   •   00:00
INUNDATII. Ministerul ungar al Mediului a avertizat ieri ca in urmatoarele zile exista riscul producerii unor inundatii semnificative. Potrivit agentiei de presa MTI din Ungaria, alertele de inundatii se refera in prezent la 918 kilometri de cai fluviale. Din cauza precipitatiilor si a to-pirii zapezii, nivelurile raurilor Tisa si Bodrog sunt in pericol de crestere, au anuntat autoritatile locale.

SOLUTIE. Ministrul de Interne francez, Nicolas Sarkozy, a propus suspendarea punerii in aplicare a contractului primului loc de munca (CPE), pentru a calma manifestatiile de mare amploare ale tinerilor francezi. Propunerea lui Sarkozy vine dupa ce ieri traficul aerian si transportul in comun au fost perturbate pe tot teritoriul Frantei, iar Turnul Eiffel a fost inchis din cazua protestelor organizate de sindicate.

AJUTOR PRIETENESC. Fostul cancelar german Gerhard Schröder s-a oferit sa ajute Kremlinul sa infiinteze o firma de lobby pentru a imbunatati imaginea Rusiei in Occident, relateaza cotidianul Kommersant. Schröder intentioneaza sa-i propuna presedintelui rus, Vladimir Putin, ca firma de lobby sa fie finantata de companiile rusesti si sa isi desfasoare activitatea in Germania.

TORNADA. Orasul Hamburg, din nordul Germaniei, a fost luni lovit de o tornada care a a smuls acoperisurile caselor, a distrus masini si a provocat moartea a doua persoane, informeaza Reuters. Fenomenul, neobisnuit pentru aceasta regiune, a perturbat traficul rutier si feroviar si a produs pagube materiale, a declarat un purtator de cuvant al politiei locale.

TEST DE SECURITATE. Un test efectuat de agentii guvernamentali americani a scos in evidenta inca o data lacunele sistemelor de monitorizare a materialelor radioactive de la frontierele SUA. Mai multi agenti au reusit sa patrunda pe teritoriul american avand asupra lor materiale radioactive suficiente pentru fabricarea a doua bombe radiologice, prezentand numai cateva autorizatii false de transportare a acestora.

×
Subiecte în articol: externe