x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Mar 2006   •   00:00
ADERAREA, DEJA HOTARATA. Chiar daca dezbaterea asupra unei noi extinderi a Uniunii Europene a luat amploare, un lucru este sigur: Romania si Bulgaria vor adera la comunitatea europeana peste noua luni, titreaza cotidianul austriac Nachrichten. Amanarea integrarii celor doua state nu mai este de mult timp un subiect de discutie la Bruxelles, lucru ce va fi dovedit prin raportul pozitiv din luna mai, noteaza publicatia austriaca. (Maria Toader)

DISPONIBIL PENTRU DIALOG. Premierul palestinian desemnat, Ismail Haniyeh, membru al Hamas, a anuntat ca guvernul sau ar fi gata sa dialogheze cu SUA, UE, Rusia si ONU pentru a gasi modalitati de incetare a conflictului israelo-palestinian. Haniyeh a facut aceasta declaratie in fata Parlamentului reunit, pentru a-i acorda votul de investitura. "Vom face toate eforturile necesare pentru a ajunge la o pace corecta in regiune", a spus premierul, al carui partid nu recunoaste statul Israel. (Irina Cristea)

ATENTAT. Cel putin 40 de persoane au fost ucise si 20 s-au ales cu rani grave intr-un atentat sinucigas comis intr-un centru de recrutare din apropierea orasului irakian Mossul. Majoritatea victimelor erau tineri care doreau sa se inroleze. Un kamikaze purtand asupra sa o centura cu explozibil s-a strecurat prin multime si a detonat incarcatura. Baza de la Azki Kalak se afla la 60 de kilometri de Mossul.

DECIZIE. Presedintele Bulgariei, Gheorghi Parvanov, a cerut anularea contractului incheiat de Ministerul bulgar de Externe cu organizatia de lobby a lui Shimon Sheves, fostul consilier electoral al Partidului Social-Democrat din Romania, informeaza agentia Novinite. Parvanov a cerut deschiderea unei anchete, deoarece "nu era la curent cu intentiile ministerului de a apela la serviciile lui Shimon Sheves", gasit vinovat in Israel pentru frauda si abuz de incredere.

×
Subiecte în articol: externe