x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Mar 2006   •   00:00
DIVA CHENEY. Vicepresedintele american Dick Cheney are "aere" comparabile cu cele ale vedetelor de la Hollywood, scrie cotidianul britanic The Mirror. Atunci cand calatoreste, politicianul doreste sa gaseasca in camera sa de hotel o temperatura constanta, de 20 de grade Celsius, toate televizoarele deschise pe postul Fox News, cafea decofeinizata din belsug si patru cutii de Diet Sprite.

CONSULTANTA. Rothschild ar putea deschide birouri in Romania, Bulgaria si Republica Ceha, iar un cuvant de spus in acest sens va avea fostul cancelar german Gerhard Schroder. Potrivit Sunday Times, Schroder va deveni, din aprilie, consultant al bancii cu privire la extinderea in Europa Centrala si de Est, potrivit publicatiei The Times. Reprezentantii Rothschild spera ca relatiile lui cu politicieni de marca vor fi un avantaj care sa justifice salariul anual de 100.000 de lire sterline ce va fi varsat in conturile fostului cancelar.

KADIMA, FAVORIT. Partidul Kadima, fondat de premierul Sharon, are prima sansa la alegerile legislative care au loc maine in Israel, transmite AFP. Potrivit celui mai recent sondaj, Kadima ar obtine 36 dintre cele 120 de mandate din Knesset. Partidul avandu-l in frunte pe premierul interimar Ehud Olmert e urmat in sondaje de Partidul Laburist, cu 18 mandate si de Likud, cu 14 locuri in legislativ. Aproximativ 22% dintre alegatori s-au declarat indecisi.

HARRY INTELECTUALUL. Intre un poster cu o femeie dezbracata si un fototapet cu soldati in Irak la apus, Printul Harry al Marii Britanii a atarnat pe unul dintre peretii dormitorului sau de la Academia Militara Sandhurst un afis cu gafele celebre ale presedintelui american George Bush. Este o colectie de 100 de greseli, sub titlul: "Mari citate ale vremurilor noastre". In primele locuri ale topului se situeaza renumita fraza: "Cred ca razboiul este un loc periculos".

CAMILE KAMIKAZE. Saddam Hussein planuia sa arunce in lupta cu americanii "camile de distrugere in masa" kamikaze, informeaza cotidianul britanic The Telegraph, citand un raport de 37 de pagini gasit in Bagdad de coalitie si dat publicitatii abia acum. Pe langa camilele sinucigase, regimul lui Hussein mai antrena si voluntari straini in "folosirea materialelor explozive tinute pe corp, in masina si in motocicleta".

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe