x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

25 Mar 2006   •   00:00
DIPLOMAT-CARTITA. Fostul ambasador al Rusiei la Bagdad, Vladimir Teterenko, i-a dat lui Saddam informatii legate de invazia americana din 2003, dezvaluie televiziunea americana ABC. Potrivit acesteia, diplomatul a furnizat detalii referitoare la operatiunea Iraqi Freedom. Detaliile se refereau, intre altele, la dimensiunile, locatia si tipul de unitati militare desfasurate de SUA in zona Golfului si in Iordania.

ACORD. Bulgaria si SUA au ajuns la un acord privind amplasarea a trei baze americane si a unui depozit de armament pe teritoriul Bulgariei. Detalii concrete legate de aceasta intelegere, despre care se stie ca are valabilitate zece ani, nu au fost facute publice. Recent, ambasadorul SUA la Sofia declara ca bazele vor fi folosite pentru antrenarea catorva mii de soldati, care se vor succeda pe principiul rotatiei, pe perioade scurte.

PARLEZ-VOUS FRANCAIS? Aflat la o intrevedere la nivel inalt la Bruxelles, presedintele Frantei, Jacques Chirac, a parasit joi sala de reuniuni, dupa ce un lider francez al comunitatii de afaceri a tinut un discurs in limba engleza. Chirac s-a suparat foc, pentru ca seful comunitatii de afaceri din Uniunea Europeana a preferat sa isi tina discursul in "limba mediului de afaceri". Incidentul a avut loc pe fondul unor divergente referitoare la politica economica protectionista dusa de Guvernul francez.

×
Subiecte în articol: externe