x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Mar 2006   •   00:00

16 martie 2006

SUFLET SENSIBIL. O asistenta medicala de origine romana va organiza in aripa destinata copiilor din Spitalul Saint Mary din localitatea britanica Newport o seara dansanta pentru a strange bani pentru batranii din Targu-Mures. Reka Tapster s-a nascut in acest oras si vrea ca banii stransi din cursul de dans salsa oferit copiilor sa mearga la Medicare, o organizatie care ii ajuta pe batrani.

S-AU BLOCAT. Sofia si Washingtonul au intrat in impas in privinta negocierilor referitoare la bazele americane din Bulgaria. Publicatia online Standart din Bulgaria anunta ca SUA il vor trimite la Sofia pe Robert Loftis, negociator de la Departamentul de Stat. In timp ce Loftis este asteptat la sud de Dunare, probabil saptamana viitoare, principalii pioni ai tratativelor - seful diplomatiei bulgare, Ivailo Kalfin, si ministrul Apararii, Vesselin Bliznakov - au plecat in vizite oficiale in Elvetia si, respectiv, Turcia, precizeaza Standart. (Anca Aldea)

DUEL, IN "CIZMA". Seful opozitiei italiene, Romano Prodi, a iesit invingator marti dintr-un duel televizat cu premierul Silvio Berlusconi, potrivit sondajelor de opinie si presei din Cizma. Desi ambii rivali si-au proclamat victoria, cotidianul Corriere della Sera sustine ca dintr-un esantion reprezentativ de 600 de persoane, 42,6% l-au declarat invingator pe Prodi si doar 35,6% pe Berlusconi.

PASTRATI RITMUL! Aflat in vizita de lucru la Bucuresti, comisarul european pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel, a declarat ca nu a venit sa dea un semnal politic, ci doar sa se informeze pentru raportul din mai. Ea a tinut sa precizeze ca la capitolul Agricultura, prioritatea Romaniei sunt agentiile de plati, care trebuie sa devina cat mai repede functionale. (Maria Toader)

TRATAMENT LA RUSI. Fostul ministru de Externe al lui Saddam Hussein, Tareq Aziz, aflat in custodia Tribunalului irakian, vrea sa isi ingrijeasca sanatatea la Moscova. "Tareq Aziz sufera de un embolism si se plange de dureri mari in zona inimii", a declarat avocatul acestuia, Giovanni Di Stefano. FARA RESTRICTII. Romanii si bulgarii vor avea acces neconditionat la piata de munca din Finlanda, dupa aderarea prevazuta la 1 ianuarie 2007. Legislativul de la Helsinki a decis in unanimitate ridicarea, de la 1 mai, a restrictiilor impuse cetatenilor din noile state membre care vor sa munceasca in Finlanda.

×
Subiecte în articol: externe