x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Mar 2006   •   00:00
ISTORIE ALTERNATIVA. Consensul politic dintre Puterea si Opozitia din Moldova a fost zdruncinat de decizia autoritatilor comuniste de a reveni la ideea inlocuirii cursului de "Istoria Romanilor" cu un curs de "Istorie integrata", al carui continut este, potrivit profesorilor de specialitate, "romanofob, marcat puternic de ideologia comunista si teoria moldovenismului". Comunistii sustin ca introducerea noului curs de istorie este sprijinita de catre Consiliul Europei. (Vitalie Calugareanu)

CONSENS DEPLIN. Iranul si Rusia au ajuns la un "acord total" cu privire la dosarul nuclear iranian, a declarat ieri un responsabil iranian, citat de AFP. "Iranul si Rusia au ajuns la un acord total privind pachetul care contine toate cererile comunitatii internationale ale Iranului si ale Agentiei Internationale pentru Energie Atomica", a mai spus iranianul. (Ana Ilie)

HAMAS, LA MOSCOVA. Liderii miscarii islamiste palestiniene Hamas au inceput ieri o vizita de trei zile la Moscova, la invitatia presedintelui Vladimir Putin si spre consternarea comunitatii internationale. Reprezentantii Hamas incearca sa obtina legitimitate in Occident, unde gruparea, care a castigat alegerile din Palestina, este considerata terorista. Delegatia celor sase responsabili Hamas avea programata ieri o intalnire cu ministrul de Externe rus Serghei Lavrov. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe