x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Feb 2006   •   00:00

28 februarie 2006

EXTRADARE. Oleg Olov, traficant de origine rusa acuzat de trafic cu rachete si sisteme radar pentru care folosea documente masluite ce indicau destinatii false ale armelor, printre care si Romania, a fost extradat sambata in Ucraina de catre Republica Ceha, relateaza Associated Press. Olov a fost arestat in 2004 in Cehia, dar dupa ce anul trecut cererea lui de azil a fost respinsa de autoritati, un tribunal ceh a decis, apoi, sa-l extradeze. Astfel, Oleg Olov a fost trimis la sfarsitul saptamanii trecute la bordul unui avion in Ucraina.

AVERTISMENTE. Serbia risca o "suspendare totala" a negocierilor cu Uniunea Europeana daca nu colaboreaza cu Tribunalul Penal International (TPI) a avertizat ministrul de Externe britanic, Jack Straw. Cu toate acestea, ministrii de Externe din cele 25 de state membre UE, reuniti ieri la Bruxelles, au luat in calcul incetarea discutiilor cu Serbia, chiar daca impunerea unui ultimatum nu era pe ordinea de zi. "Vrem sa demonstram (...) ca am putea intrerupe negocierile daca nu exista dorinta de a coopera", a explicat ministrul de Externe german Frank- Walter Steinmeier.

NEINDEMANATICUL. Politia britanica a facut publice informatii privind accidentul cu bicicleta pe care presedintele SUA, George W.Bush, l-a provocat anul trecut la summitul G8 din Marea Britanie. Din raportul politiei reiese ca presedintele american rula cu o foarte mare viteza cand a ridicat mana stanga de pe ghidonul bicicletei ca sa-i salute pe politistii care securizau zona. Astfel, Bush a pierdut controlul asupra bicicletei si a picat peste un politist. Daca presedintele a scapat doar cu cateva zgarieturi dupa ce s-a dat de-a dura vreo cinci metri, bietul politist a trebuit sa mearga in carje o perioada.

PROGRAMARE OFICIALA. Controversata vizita la Moscova a unei delegatii a gruparii Hamas va avea loc vinerea aceasta, a anuntat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Mihail Kaminin, citat de agentia Itar-Tass. Sosirea in capitala rusa a invingatorilor in alegerile palestiniene din ianuarie are loc la invitatia liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Initiativa a starnit proteste atat din partea Israelului, cat si din partea SUA. Rusia a dat asigurari ca scopul discutiilor este de a convinge Hamas sa renunte la violenta si sa recunoasca statul Israel.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe