x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Feb 2006   •   00:00
PROMISIUNILE LUI BERLUSCONI. Reducerea taxelor pentru pensionari si tinerii angajati, sprijin financiar pentru familiile cu copii mici si facilitarea achizitionarii locuintelor de stat sunt principalele promisiuni de pe lista angajamentelor electorale a premierului italian, Silvio Berlusconi. Programul electoral al asa-numitei aliante "Casa noastra", compusa din formatiuni de centru-dreapta, cuprinde numai zece puncte prezentate in 21 de pagini, fiind cu 260 de pagini mai scurt decat cel al opozitiei socialiste. "Am realizat deja multe lucruri, dar mai avem multe de facut si am decis sa seceram intr-un lan pe care l-am cultivat deja", a declarat Berlusconi, sugerand ca noul sau program electoral nu contine schimbari politice majore.

FILIERA FRANCEZA. Soferul masinii in care a murit Printesa Diana a Marii Britanii lucra pentru serviciile secrete franceze, au descoperit anchetatorii britanici care investigheaza circumstantele producerii accidentului intr-un tunel din Paris, scrie cotidianul britanic The Times. Comisia de investigatie asteapta acum dosarul lui Henri Paul de la serviciile secrete franceze, insa procedura da semne ca se va prelungi pe termen nedefinit. Pana atunci, anchetatorii au solicitat de la serviciile britanice toate informatiile pe care agentii le detineau despre Paul.

COPANE PENTRU CHIRAC. Gripa aviara i-a panicat pe francezi, consumul de carne de pui reducandu-se cu 30%. Cu toate acestea, aripioarele si ciocanelele au gasit un sustinator neinfricat in persoana presedintelui Jacques Chirac. Aflat la un targ de produse agricole, seful statului i-a indemnat pe francezi sa manance fara teama carne de pui si si-a ilustrat mesajul mestecand o bucata bine rumenita dintr-o friptura oferita de fermierii de la standul de inaripate.

LEGE IN FORTA. Camera Inferioara a Parlamentului rus a adoptat un proiect de lege privind lupta impotriva terorismului. Potrivit documentului, armata e autorizata sa doboare un avion de linie deturnat de teroristi si de a lovi tinte teroriste din strainatate, cu aprobarea presedintelui tarii. Ascultarea telefoanelor, monitorizarea corespondentei si restrictionarea libertatii de deplasare sunt alte masuri preventive incluse in proiectul de lege. Textul a fost adoptat aproape in unanimitate, cu un singur vot impotriva si opt abtineri.

×
Subiecte în articol: externe