x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

25 Feb 2006   •   00:00
SLOBO NU PLEACA. Tribunalul Penal International de la Haga a respins o cerere a lui Slobodan Milosevici de a fi eliberat provizoriu pentru a urma un tratament in Rusia. Fostul presedinte iugoslav, care sufera de hipertensiue si de complicatii cardio-vasculare, nu are nevoie de ingrijiri medicale speciale in Rusia, au anuntat magistratii.

TOT CU VIZE. Cetatenii romani care viziteaza Marea Britanie au nevoie in continuare de vize. Dupa o intrevedere cu omologul sau roman, Mihai Razvan Ungureanu, ministrul de Externe britanic, Jack Straw, a explicat ca, desi Romania a facut progrese in privinta reducerii numarului de imigranti ilegali, acestia continua sa soseasca in Marea Britanie cu sutele. "Nu pot face promisiuni cu privire la ridicarea regimului de vize de calatorie inaintea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana", a declarat Straw.

GUANTANAMO. Pentru a-i determina sa vorbeasca, americanii de la Guantanamo ii infasoara pe detinuti in drapele israeliene, relateaza Reuters, care citeaza documente ale FBI, date publicitatii de Uniunea Americana pentru Libertati Civile (ACLU). Documentele arata ca un agent FBI a asistat la doua interogatorii, in cursul carora prizonierilor le erau prezentate filme pornografice cu homosexuali, iar lumina din camera respectiva era aprinsa si stinsa alternativ.

RECOMPENSA. Un barbat si o femeie au fost arestati joi seara in cazul celui mai mare jaf din Marea Britanie, petrecut in noaptea de marti spre miercuri la un depozit bancar din Tonbridge. Pagubitii au anuntat ieri ca ofera o recompensa de trei milioane de euro pentru prinderea vinovatilor si returnarea banilor furati.

MLADICI, IN MUNTI. Generalul sarbo-bosniac Ratko Mladici s-ar ascunde intr-o cabana din Muntii Cer din Serbia, scrie cotidianul britanic Daily Telegraph. Cabana, care nu se afla pe o harta obisnuita, se afla in apropierea unei baze militare, a unei manastiri si a granitei cu Bosnia. In urma cu doua saptamani, paznicului cabanei i s-a spus sa nu mai vina la munca "pana la sfarsitul lunii februarie".

SCANDALUL INCHISORILOR. Terry Davis, secretarul general al Consiliului Europei, un organism paneuropean cu 46 de membri, a avertizat ca tarile care au acceptat avioane ale CIA cu detinuti la bord sa aterizeze sau sa gazduiasca prizonierii pe teritoriile lor vor suporta consecintele. Davis nu a explicat in ce constau aceste consecinte, dar a tinut sa precizeze ca va informa Consiliul de Ministri cu privire la recomandarile sale. Oficialul a declarat la Strasbourg, in Franta, ca dintre cele 46 de state-membre care au trimis informatii despre scandalul inchisorilor, cel putin unul a oferit raspunsuri nesatisfacatoare si alte cateva au trimis detalii incomplete.

×
Subiecte în articol: externe