x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

23 Feb 2006   •   00:00
LISTA SIGURANTEI. Uniunea Europeana va incerca sa aprobe pana in luna aprilie o lista cu tarile care pot fi considerate suficient de sigure pentru ca majoritatea cererilor solicitantilor de azil provenind din aceste state sa fie respinsa, a anuntat marti presedintia organizatiei, relateaza Reuters. UE a incercat sa adopte in 2004 o astfel de lista, dar nu a reusit. Cererile solicitantilor de azil din 11 state potential sigure ar urma sa fie respinse, considerandu-se ca nu sunt intemeiate.

ANTICAMERA UE. Republica Moldova va face parte din zona de liber schimb pentru Europa de Sud-Est, care va fi creata pana la sfarsitul anului, a anuntat la Bruxelles coordonatorul Pactului de Stabilitate, Erhard Busek. El a spus ca este o ocazie unica pentru Moldova de a se situa pe picior de egalitate cu alte tari din regiune. Republica Moldova va deveni membra CEFTA, vazut ca o anticamera pentru aderarea la UE.

SANTAJ. Presedintele american, George W. Bush, a declarat ca Hamas nu trebuie sa primeasca finantare pana cand nu recunoaste dreptul Israelului de a exista si nu devine un "partener pentru pace", relateaza Reuters. Administratia americana nu acorda direct fonduri Autoritatii Palestiniene, ci prin intermediul organizatiilor neguvernamentale si USAID. Statele Unite si UE au amenintat ca vor bloca intreaga asistenta - in afara de cea umanitara - daca guvernul palestinian care va fi format refuza sa renunte la violente si sa recunoasca Israelul.

RECTIFICARE. Presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret, Karoly Borbely, va participa azi la Bruxelles la cea de-a 2.710-a intalnire a Consiliului UE (Educatie, Tineret si Cultura), pentru discutii pe temele: Comunicare din partea Comisiei catre Consiliul European de Primavara "Time to move up a gea? The new partnership for growth and jobs" si Contributia Consiliului catre Consiliul European de Primavara in ceea ce priveste implementarea Pactului European pentru Tineret. Dezbaterea problemelor programului Youth in Romania nu este inclusa pe agenda reuniunii, dupa cum a precizat Karoly Borbely.

×
Subiecte în articol: externe