x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Feb 2006   •   00:00

20 februarie 2006

AMENINTARE. Liderii religiosi iranieni au emis un decret religios fara precedent, in care aproba folosirea armelor nucleare impotriva inamicilor, relateaza The Sunday Telegraph. Clericii musulmani influenti au contrazis astfel discursul traditional al teocratiei iraniene, potrivit caruia sharia interzice folosirea armelor nucleare. Ei au spus ca este "foarte firesc" ca Iranul sa detina bombe nucleare ca o "contramasura" impotriva altor puteri nucleare, o referire probabila la Statele Unite si Israel.

PROBLEME. Premierul israelian interimar, Ehud Olmert, a declarat ieri ca Autoritatea Palestiniana, influentata de Hamas, a devenit "o autoritate terorista", avertizand ca Israelul nu va accepta acest lucru si nu va stabili nici un fel de relatii. Problemele Autoritatii Palestiniene nu se termina aici. Statele Unite au cerut acesteia sa returneze 50 de milioane de dolari, intrucat Washingtonul nu doreste ca un guvern sub conducerea Hamas sa aiba acces la aceste fonduri.

ANCHETAT DIN NOU. Premierul italian, Silvio Berlusconi (foto), este invinuit intr-o noua ancheta, el putand ajunge din nou in fata justitiei sub acuzatia de corupere a martorilor. "Ca de fiecare data, in apropierea alegerilor, magistratii lovesc punctual, la un orologiu", a declarat ironic seful Executivului italian.

PERICOL. Un barbat in varsta de 32 de ani a fost spitalizat in orasul Haskovo, din sudul Bulgariei, dupa ce a prezentat simptome similare gripei aviare, in urma contactului direct cu pasari bolnave. Pacientul, care a manipulat fara echipament de protectie doua pasari bolnave, a fost plasat in carantina. Un medic al spitalului unde a fost internat barbatul a declarat ca pacientul nu a manifestat toate simptomele tipice gripei aviare.

ARESTARI. Politia franceza a dezmembrat o retea de prostitutie condusa de romani, arestand 12 persoane - intre care doi directori de hotel - din localitatile Bouches-du-Rhône si Vaucluse. Conducatorul retelei, un roman de 25 de ani, stabilit la Marsilia, aducea femei din Romania si le plasa celor doi directori de hotel, ale caror stabilimente functionau ca si case de toleranta. Clientii erau recrutati prin anunturi date in presa locala.

SEMNAL FALS. Avioanele armatei americane au intreprins operatiuni de-a lungul Europei folosind semnale radar false, proprii zborurilor civile, relateaza Times Online, citand Organizatia Internationala de Aviatie Civila (ICAO). Astfel, se pare ca o serie de zboruri ale avioanelor CIA au imitat aceste semnale pentru a induce in eroare autoritatile din statele europene.
×
Subiecte în articol: externe