x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

18 Feb 2006   •   00:00

18 februarie 2006

AVIARA ELECTORALA. Politicienii unguri au transformat gripa aviara in subiect de campanie electorala pentru alegerile din aprilie. Cativa membri ai Partidului Fidesz (de Opozitie, n.r.) au criticat Guvernul ca nu este pregatit sa faca fata situatiei, determinandu-l pe premier sa asiste la disectia unor lebede suspectate ca ar fi contractat boala. Potrivit Reuters, siguranta alimentara este un subiect deseori folosit de Fidesz pentru a pune in dificultate Guvernul socialist al lui Ferenc Gyurcsany.

SUSTINERE. Cehia va respinge o eventuala recomandare a amanarii aderarii europene a Romaniei. Anuntul a fost facut de ministrul ceh de interne, Frantisek Bubulan. Autoritatile de la Praga inteleg perfect, prin propria experienta, transformarile prin care trece Romania, a mai spus el. Aderarea poate fi amanata la recomandarea Comisiei Europene cu acordul majoritatii calificate a statelor membre.

IGNORANTA AMERICANA. Casa Alba nu e interesata de solicitarea Natiunilor Unite cu privire la inchiderea inchisorii de la Guantamo din Cuba. Statele Unite au respins cererea, precum si acuzatiile privind torturarea detinutilor, apreciind ca acestea se bazeaza pe marturii mai vechi ale suspectilor retinuti la baza din Cuba. Purtatorul de cuvant al Casei Albe insista ca "oamenii care se afla acolo (la inchisoarea din baza, n.r.) si despre care vorbim sunt teroristi periculosi".

×
Subiecte în articol: externe