x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

17 Feb 2006   •   00:00
ALERTA. Politia britanica a decis joi dimineata evacuarea unui cartier din Birmingham, centrul tarii, dupa descoperirea unei "substante suspecte" neidentificate. "Politia a evacuat in aceasta dimineata proprietati din zona Long Nuke Road", a declarat o purtatoare de cuvant a politiei din West Midlands. O echipa de genisti a armatei a fost chemata imediat la fata locului. "Incidentul a intervenit dupa punerea in aplicare a unui mandat de perchezitie la o proprietate din Long Nuke Road, unde s-a descoperit o substanta suspecta", a precizat purtatoarea de cuvant.

OFICIAL. Vizita la Moscova a unei delegatii a miscarii integriste Hamas este sigura, pentru ca presedintele rus, Vladimir Putin, a lansat invitatia oficiala, intalnirea urmand a avea loc inainte de sfarsitul acestei luni, a anuntat Ministerul de Externe de la Moscova. Hamasul anuntase cu putin timp inainte de declaratia venita de la Moscova ca intalnirea va avea loc in cateva zile. La randul sau, reprezentantul special al diplomatiei ruse pentru Orientul Mijlociu, Aleksandr Kalughin, a precizat ca in acest moment se stabilesc ultimele detalii in vederea vizitei.

MOARTEA PE ROTI. Doua accidente de autobuz in Peru s-au soldat cu 45 de morti si peste 66 de raniti. Prin urmare, politia peruana a lansat mai multe razii-surpriza pe principalele sosele ale tarii, pentru a descoperi autobuzele care circula ilegal si periculos. Un autobuz s-a rasturnat de mai multe ori pe o autostrada din Muntii Anzi, dupa ce a incercat sa evite sa cada intr-o rapa. Se pare ca soseaua era umeda. Bilantul este tragic: 28 de morti si 43 de raniti. Al doilea accident s-a produs la 80 de kilometri de Lima, capitala tarii, pe principala autostrada din Peru. Un autobuz supraincarcat cu pasageri a cazut intr-un rau. 17 oameni au murit, iar 23 au fost raniti. Capacitatea maxima a vehiculului era de 21 de locuri.

CENUSA IN CAP. Vicepresedintele american Dick Cheney si-a asumat intreaga responsabilitate pentru accidentul de vanatoare in care l-a ranit prin impuscare pe avocatul texan Harry Whittington, relateaza Fox News. "Eu sunt cel care a apasat pe tragaci (...). Eu sunt cel care a apasat tragaciul si si-a ranit prietenul, si nu voi uita niciodata acest incident", a spus Cheney. "Nu voi putea niciodata sa imi scot din minte imaginea lui Harry prabusindu-se. A fost cea mai urata zi din viata mea", a continuat vicepresedintele. Whittington, pe care Cheney l-a descris ca pe o cunostinta veche de 30 de ani, a fost atins de circa 200 de alice de la o distanta de circa 27 de metri.

×
Subiecte în articol: externe