x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

15 Feb 2006   •   00:00
PREMIERUL DANSATOR. Premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, apare intr-un scurt film pe internet, in care danseaza nevoie-mare in fata unei ferestre intredeschise. Potrivit Agentiei Reuters, filmuletul este de fapt o preluare a unei secvente din comedia romantica "Love Actually", care il are in rolul principal pe Hugh Grant. Gyurcsany il imita pe actorul britanic dansand de zor in fata ferestrei cu storuri vechi, de lemn. Filmuletul i-a fost facut cadou de nunta purtatorului de cuvant al Guvernului ungar, Andras Batiz. (Anca Aldea)

A TRECUT UN AN. Sute de mii de libanezi au comemorat ieri un an de la asasinarea fostului premier Rafik Hariri. Strazile Beirutului au fost supravegheate de mii de militari, politisti si forte de ordine. Scolile si-au intrerupt pentru o zi programul de functionare. Libanezii si-au amintit, cu lacrimi in ochi, de Hariri, asasinat anul trecut, la 14 februarie, intr-un cartier din Beirut. (Anca Aldea)

DEMOCRATIE DOAR PENTRU UNII. Statele Unite si Israelul discuta cai de destabilizare a Guvernului palestinian in asa fel incat nou-alesii oficiali Hamas sa esueze si sa anunte alegeri anticipate, scrie New York Times, citand surse israeliene si occidentale. Hamasul va avea de ales: fie va recunoaste dreptul de a exista al Israelului, va renunta la violente si va accepta vechile intelegeri israeliano-palestiniene, fie se va afunda in izolare. (Ana Ilie)

ANTI-BOLKESTEIN. Directiva pentru liberalizarea serviciilor in statele UE a fost prezentata ieri in cadrul Legislativul de la Strasbourg, joi urmand sa fie supusa votului final. Lucrarile sesiunii parlamentare s-au desfasurat intr-o atmosfera destul de incarcata, avand in vedere ca peste 30.000 de manifestanti au protestat in fata sediului impotriva adoptarii noii norme. Ei au raspuns apelului la protest facut de catre Confederatia europeana a sindicatelor.

ACORD. Cetatenii care lo-cuiesc de-o parte si de alta a granitelor externe ale Uniunii Europene vor beneficia de un permis de trecere a frontierei in statul invecinat, se arata intr-un comunicat remis de Biroul de Presa al Parlamentului European. Noul permis de trecere a frontierei va fi distribuit doar celor care locuiesc pe o arie de 50 de kilometri de la granita externa a UE. Ei vor putea trece granita fie din motive personale, fie pentru munca.

AUDIERI. Reunita ieri in prima sa sedinta de lucru pentru investigarea activitatilor CIA in Europa, comisia temporara de ancheta a Parlamentului European ar putea chema la audieri oficiali din administratia SUA si serviciile de informatii. Comisia a anuntat ca doreste sa ii audieze pe secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, secretarul de stat, Condoleezza Rice, si pe predecesorul sau, Colin Powell.

×
Subiecte în articol: externe