x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

07 Feb 2006   •   00:00

7 februarie 2006

CIZMA RUSEASCA. In ultima zi a conferintei de securitate de la München, vedeta a fost Serghei Ivanov, ministrul rus al Apararii. In cadrul unei conferinte de presa, Ivanov a declarat in mod raspicat: "Rusia nu se va retrage din Transnistria! Pentru ca trupele noastre de acolo sunt de mentinere a pacii si asigura securitatea intre cele doua parti aflate in conflict. Ne vom mentine prezenta militara in Transnistria si ne vom achita si de obligatiile prevazute in Tratatul privind fortele conventionale in Europa (CFE)". Declaratiile lui Ivanov au starnit rumoare in sala. Rusia s-a angajat la Summit-ul OSCE de la Istanbul din 1999 sa-si retraga tot armamentul si toti militarii din Transnistria, in numar de peste 1.500. Rusia continua astfel sa incalce propriile angajamente internationale si sa fie un factor destabilizator in regiunea Marii Negre. (Radu Tudor)

"LEGUMA". La o luna dupa masiva hemoragie cerebrala pe care a suferit-o premierul israelian Ariel Sharon nu s-a constatat nici un fel de imbunatatire a starii sanatatii acestuia si, prin urmare, nici un semn ca acesta si-ar putea recapata cunostinta. Acesta este inca sub asistenta respiratorie, iar starea sanatatii sale este "serioasa, dar stabila". Medicii au definit starea sa drept "vegetativa", ceea ce in termeni populari se traduce prin "a fi o leguma".

PROTEST BOLSEVIC. Aproximativ 20 de tineri membri ai Partidului National-Bolsevic rus (NBP) au "intrat pasnic" luni dimineata, la Moscova, intr-un birou de recrutare (foto) al armatei ruse, cerand reforme si suprimarea obligativitatii stagiului militar, a declarat un purtator de cuvant al formatiunii, relateaza Gazeta.ru. Protestul lor "pasnic" a insemnat legarea de usi, cataratul pe ferestre, totul "condimentat" cu artificii arzande, ramase probabil de la petrecerea de Revelion.

CU ACTE-N REGULA. Procurorul general al statului Israel, Menachem Mazuz, a emis un ordin catre Ministerul de Interne, in care solicita inregistrarea casatoriei asasinului fostului premier israelian, Yitzhak Rabin. Yigal Amir si aleasa inimii sale, Larissa Trimbobler, vor fi, prin urmare, casatoriti cu acte-n regula. Iar Yigal Amir ar putea avea dreptul la vizite conjugale in inchisoare. Amir l-a impuscat mortal, la 4 noiembrie 1995, la Tel Aviv, pe fostul premier Rabin. (Marina Constantinoiu, Camelia Muntean)

×
Subiecte în articol: externe