x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

06 Oct 2005   •   00:00
FURIOSUL STAN. Ploile abundente, alunecarile de teren si inundatiile provocate de furtuna tropicala Stan au cauzat moartea a 69 de persoane in America Centrala, dintre care 49 in Salvador, zece in Nicaragua, sase in Guatemala si patru in Honduras, au anuntat, marti, fortele de interventie. In Istmul Americii Centrale, mii de persoane au fost evacuate. Victimele au fost inghitite de torente de noroi, s-au inecat sau au fost prinse sub daramaturile caselor.

DECAPITATI IN IRAK. Imaginile terifiante ale decapitarii a doi barbati au fost difuzate ieri, pe Internet, de gruparea Ansar al-Sunna.

Cei doi, considerati spioni ai armatei americane, sunt surprinsi de camera in timp ce calaul ii decapiteaza cu un cutit mare, inainte de a le aseza capetele deasupra corpurilor, intr-un film macabru, ce dateaza din 12 septembrie. Intr-un comunicat publicat pe site-ul sau, Ansar al-Sunna afirma ca Chaqer Mahmud Jassem si Riyadh Najm Abdallah - cum au fost identificati cei doi barbati ucisi - au fost condamnati la decapitare de catre tribunalul islamic (al gruparii) pentru ca au denuntat mai multi musulmani care ulterior au ajuns in inchisorile cruciatilor.

Decapitarea lor se doreste a fi un exemplu "pentru toti cei care lucreaza pentru americani si evrei, ca sa renunte sa mai faca acest lucru".

MATERNITATE. Printesa Mathilda, sotia printului Philippe, mostenitorul coroanei belgiene, a dat nastere, marti, celui de-al treilea copil al cuplului, botezat Emmanuel, a anuntat Palatul Regal. Nou-nascutul, care cantareste 3,9 kilograme si masoara 50 de centimetri, este al patrulea in ordinea succesiunii la tronul Belgiei, dupa tatal sau, care este fiu cel mare al regelui Albert al II-lea, dupa sora sa Elisabeth, in varsta de patru ani, si dupa fratele lui, Gabriel, in varsta de doi ani.

CONCEDIERI. Primarul orasului New Orleans, Ray Nagin, a anuntat marti concedierea, in cursul acestei luni, a 3.000 de angajati ai administratiei locale, din cauza lipsei de fonduri cu care se confrunta bugetul dupa trecerea uraganului Katrina. Nagin a explicat ca a incercat sa evite concedierile "cautand peste tot, verificand toate sursele, vorbind cu bancile locale si alte institutii financiare", insa fara nici un rezultat.

×
Subiecte în articol: externe