x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Oct 2005   •   00:00
CRITICI. Noile reglementari impuse cetatenilor romani care calatoresc in Ungaria, decise de autoritatile de la Bucuresti, sunt nejustificate, a declarat luni un oficial din Ministerul ungar de Externe. Noile regulamente fac ca etnicilor maghiari care traiesc in Romania sa le fie mai greu sa pastreze legatura cu rudele lor din Ungaria. Aprobarea iesirii din tara tine exclusiv de resortul autoritatilor romane, Budapesta neschimband criteriile pentru intrarea in Ungaria.

GREVA. Sindicatele franceze sprijinite de partidele de stanga s-au mobilizat marti pentru o zi de greva care a perturbat serios transporturile. Sectorul transporturilor a fost cel mai grav afectat. In ceea ce priveste transportul aerian, acesta a functionat aproape normal, inclusiv legaturile cu Romania, fiind afectate doar cursele pe distante scurte si medii. Un sondaj CSA publicat luni arata ca 74% dintre francezi sustineau miscarea de protest de ieri.

BAZE LA VECINI. Reprezentantii Bulgariei si Statelor Unite s-au intalnit marti pentru a discuta pe tema amplasarii bazelor militare americane de-a lungul litoralului bulgar, relateaza site-ul novinite.com. Tabara de antrenament de la Novo Selo, aeroportul militar de la Bezmer si portul Burgas sunt cele trei baze din sudul litoralului Bulgariei luate in discutie.

×
Subiecte în articol: externe