x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Sep 2005   •   00:00
CU MATA-N SAC. Nepotul presedintelui american, George W. Bush, fiul guvernatorului Floridei, Jeb Bush, a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute in orasul Austin din Texas, pentru ca se afla intr-un loc public in stare de ebrietate si s-a opus interpelarii de catre politie. John Ellis Bush a fost eliberat dupa cateva ore petrecute la sectia de politie, fiind obligat sa achite o cautiune in valoare de 2.500 de dolari daca nu se va prezenta la proces.

IRAK. Peste 30 de irakieni au fost ucisi si alti 38 raniti intr-un atentat cu masina-capcana comis sambata seara, intr-un cartier siit din Bagdad, au declarat surse din cadrul Ministerului irakian de Interne. Atentatul a avut loc intr-o piata din Nahrawan, un cartier siit din sud-estul capitalei irakiene. Victimele atentatului au fost transportate la spitalele Nahrawan si Al-Kindi de la Bagdad, informeaza AFP.

CHENEY, CU ANEVRISM. Vicepresedintele american, Richard Cheney, in varsta de 64 de ani, va fi supus unei interventii chirurgicale saptamana urmatoare, pentru tratarea unui anevrism aparut sub genunchiul drept. "Vicepresedintele va fi supus unei interventii chirurgicale pentru tratarea unui anevrism pe o artera situata sub genunchiul drept", a declarat Steve Schmidt, purtatorul de cuvant al responsabilului american.

FRONTIERA SECURIZATA. Granita dintre Fasia Gaza si Egipt, pe care mii de palestinieni au trecut-o in mod ilegal dupa retragerea trupelor israeliene, a fost "in totalitate reparata", a declarat ieri presedintele palestinian, Mahmud Abbas, care s-a aflat in vizita in aceasta zona. "Am astupat toate bresele, iar acum situatia la frontiera este stabila. Haosul din ultimele zile a luat sfarsit", a subliniat Abbas.

NU SE RETRAG. Ministerul britanic al Apararii, citat de AFP, a declarat ieri ca nu are in calcul nici un fel de calendar al retragerii trupelor engleze detasate in Irak. Aceste declaratii sunt o replica pe care oficialii britanici o aduc cotidianului Sunday Telegraph, care a titrat zilele trecute ca soldatii englezi vor fi adusi in curand acasa, dar sunt mentinuti pentru moment in Irak din cauza recentelor evenimente.

×
Subiecte în articol: externe