x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

13 Sep 2005   •   00:00
NEGOCIERI PENTRU VIZE. Bulgarii vor un regim mai flexibil de acordare a vizelor pentru SUA. Presedintele Parlamentului bulgar, Georgi Pirinski, a avut in acest sens, la Washington, o discutie cu un consilier prezidential pentru securitate nationala. "Numarul vizelor pentru Statele Unite refuzate este de aproape 10 ori mai mare decat in mod normal, lucru inacceptabil", a declarat Pirinski. El a mai spus ca americanii au dat dovada de intelegere fata de decizia Bulgariei de a-si retrage contingentul din Irak.

VICTORIE RASUNATOARE. Noul premier japonez, Junichiro Koizumi, a obtinut o victorie importanta in fata contracandidatilor sai. Koizumi si Partidul Liberal Democrat (PLD) au obtinut 296 de locuri, din 480, in Camera Reprezentantilor, asigurandu-si astfel majoritatea si stabilind, de altfel, si un nou scor istoric, conform rezultatelor oficiale publicate ieri.

ALEGERI LA BOGATI. Ieri s-a dat unda verde alegerilor legislative din Norvegia. Peste 3,4 milioane de norvegieni sunt asteptati la urne la cele mai stranse alegeri pe care statul norvegian le-a cunoscut in multi ani. Conform celor mai recente sondaje, atat coalitia minoritara de centru-dreapta, aliata cu dreapta populista, cat si opozitia de stanga se regasesc la procentaje apropiate si pot obtine la fel de usor victoria.

×
Subiecte în articol: externe