x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Sep 2005   •   00:00
NICI UN FAVOR. "Cetatenii romani si bulgari aflati ilegal in Franta nu beneficiaza de nici o protectie judiciara speciala impotriva deportarii. Faptul ca Romania si Bulgaria sunt candidate pentru aderarea la UE nu schimba nimic", a declarat ministrul francez de Interne, Nicolas Sarkozy. Aproape 13.000 de cetateni straini aflati ilegal pe teritoriul francez au fost expulzati in primele opt luni ale acestui an, a anuntat Sarkozy.

ATENTAT DEJUCAT. Teroristii din reteaua al-Qaeda planuiau sa ii asasineze pe premierul britanic, Tony Blair, si pe sotia sa, Cherie, cu ocazia sarbatoririi a 50 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a. Dezvaluirea este continuta in memoriile Lordului Stevens, publicate in serial de saptamanalul News of the World. Astfel, fostul director al Scotland Yard a ordonat o operatiune sub acoperire pentru asigurarea protectiei premierului britanic si a sotiei acestuia si pentru prevenirea unor eventuale atacuri ale lunetistilor in iunie 2002. Premierul a fost avertizat despre atentatul planificat, dar a refuzat categoric sa poarte vesta antiglont la ceremonii.

VICTORIE. Partidul actualului premier liberal Junichiro Koizumi a obtinut o victorie zdrobitoare in alegerile legislative de duminica, din Japonia, asigurandu-si majoritatea absoluta in Parlament, conform primelor sondaje realizate la iesirea de la urne. Sectiile de votare s-au inchis duminica, la ora locala 20:00 (14:00 ora Romaniei), marcand sfarsitul alegerilor legislative transformate de Koizumi intr-un adevarat referendum asupra politicii sale de reforme. Rezultatele definitive vor fi anuntate in aceasta dimineata.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe