x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Sep 2005   •   00:00
LOVITURI. Armata americana a efectuat, in numai 48 de ore, doua operatiuni aeriene vizand o presupusa tinta a retelei teroriste al-Qaeda din vestul Irakului, fara sa precizeze daca s-au inregistrat morti. Aviatia Statelor Unite a lansat numeroase atacuri in special asupra orasului Qaim, tranzitat, in opinia autoritatilor americane si irakiene, de insurgenti provenind din Siria. Pe de alta parte, politia a descoperit 16 cadavre in apropiere de Bagdad si banuieste ca este vorba despre victime ale violentelor inregistrate intre comunitatile siita si sunita.

DEZASTRE. Japonia a scapat de taifunul Nabi, care s-a indepartat dupa ce a provocat moartea si disparitia a 32 de oameni pe arhipelagul nipon si in Coreea de Sud, unde a inundat mii de locuinte. Nabi a provocat ranirea a 139 de persoane, inundarea a peste 8.000 de case si 155 de alunecari de teren.

FRACTURAT. Fostul presedinte rus Boris Eltin a fost readus in Rusia dupa accidentul suferit miercuri in Italia si a fost internat la o clinica din Moscova. Eltin suferise o fractura de femur pe cand isi petrecea concediul intr-o vila din statiunea italiana Olbia. Nu exista, deocamdata, detalii despre circumstantele incidentului, dar presa italiana specula ca fostul lider de la Kremlin, in varsta de 74 de ani, nu era tocmai "treaz".

RETRAGERE. Bulgaria a inceput dezbaterile cu expertii americani pe tema planificatei retrageri a trupelor din Irak, a declarat joi ministrul de Externe, Ivailo Kalfin, citat de site-ul Novinite.com. Ministrul a explicat ca intre cele doua parti are loc un schimb de informatii, precizand ca negocierile propriu-zise inca nu au inceput. Bulgaria lucreaza inca la definitivarea atitudinii sale, a adaugat Kalfin.

×
Subiecte în articol: externe