x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

01 Sep 2005   •   00:00
HAOS. Uraganul Katrina a facut aproape 90 de victime, a dus la pagube care au depasit mult previziunile autoritatilor si a provocat haos in randul companiilor de asigurari. Productia de petrol este si ea amenintata, iar societatile de asigurari au precizat ca in cazul in care bilantul pagubelor va continua sa creasca, primele de asigurari acordate platformelor de petrol vor deveni atat de mari, incat plata va fi nerentabila. Rafinariile afectate de uragan ar putea sa reinceapa activitatea abia peste o saptamana, in conditiile in care rezervele de petrol sunt deja pe terminate.

PROMISIUNI. Crestin-democratii germani (CDU) promit modificari esentiale in legislatia muncii, in interval de 100 de zile de la eventuala castigare a anticipatelor de la 18 septembrie. Prioritare sunt masurile care sa ajute la crearea unor noi locuri de munca, in conditiile in care in Germania exista aproape 5 milioane de someri.

MESAJ CONFUZ. Serviciile secrete ruse le-au deschis rebelilor ceceni "un coridor catre Osetia de Nord", cu scopul de a-l atrage intr-o cursa pe liderul lor, Samil Basaiev. Acuzatia a fost lansata chiar de Basaiev, cel care a revendicat luarea de ostatici de la Beslan. El a mai spus ca a fost impins chiar de rusi sa aleaga drept tinta scoala din Beslan, unde au murit 186 de copii. Mesajul, calficat drept confuz, a fost publicat pe site-ul kavkazcenter.com.

×
Subiecte în articol: externe