x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

30 Aug 2005   •   00:00
VIGILENTA. Liderul Al-Qaeda din Irak, Abu Mussab al-Zarqawi, ar putea pregati o actiune terorista de anvergura in Europa, organizand tabere de antrenament in Iordania, Turcia, Siria sau Liban. Avertismentul a fost lansat de serviciile de securitate europene si publicat de revista americana Time. Sursele vorbesc despre anumite legaturi intre celulele inactive ale Al-Qaeda din Europa cu teroristii bine antrenati din Afganistan.

FRICA. Uraganul Katrina, care se indrepta ieri catre orasul New Orleans din statul american Louisiana, a scazut in intensitate, ajungand la categoria 4 pe scara Saffir-Simpson. Uraganul, care si-a facut deja prezenta in mai multe zone ale statului Louisiana, s-a indreptat catre coasta de sud a Statelor Unite, avand rafale de aproximativ 250 de kilometri pe ora. Circa un milion de persoane din cei aproximativ 1,3 milioane de locuitori ai New Orleans au parasit deja orasul, care are toate sansele sa ramana pustiu.

DOVEZI. Expertii nucleari australieni au anuntat ca au dovezi potrivit carora doua state din sud-estul Asiei detin resurse care le permit sa fabrice arme nucleare, fara a preciza care sunt acestea. Cotidianul The Australian scrie ca o echipa de specialisti a intrat in posesia unei cantitati de materiale suficiente pentru a permite contaminarea unui oras important. (Radu Croitoru)

×
Subiecte în articol: externe