x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Aug 2005   •   00:00
ATENTAT. Un atentat sinucigas comis duminica dimineata in orasul israelian Be’er Sheva s-a soldat cu ranirea a cel putin zece persoane, doua dintre acestea aflandu-se in stare grava. Soferul autobuzului in care a incercat sa se urce atentatorul a devenit suspicios, oferindu-i indrumari eronate si alertand fortele de securitate, care l-au urmarit pe suspect pana in momentul in care acesta a detonat bomba. Atentatul, primul produs dupa inceperea retragerii israeliene din Fasia Gaza, a avut loc la numai trei zile dupa ce Jihadul Islamic a amenintat cu o razbunare "dureroasa", pentru ca trupele israeliene au ucis cinci palestinieni in orasul Tulkarem din Cisiordania.

AMENINTARE. Organizatia Al-Qaeda din Irak, responsabila pentru numeroase atacuri si rapiri, afirma intr-un manifest raspandit recent ca insurgenta se afla intr-o stare mai buna decat recunosc Statele Unite si promite "sa distruga imperiul american".

RAZBUNARE. Uzbekistanul a taiat gazele Kirgizstanului, ca represalii dupa ce aceasta tara i-a trimis pe uzbecii refugiati dupa revolta de la Andijan in Romania. Vicepresedintele kirgiz a declarat insa ca problema va fi rezolvata prin incheierea unui contract de livrari de gaze cu Kazahstanul.

MASURI RADICALE. Marea Britanie se pregateste sa faca o descindere la resedinta unui grup de militanti islamici radicali, acestia urmand a fi extradati, masura inscriindu-se in strategia de lupta impotriva terorismului, definita recent prin lista "conduitelor inacceptabile", care contine precizari stricte legate de activitatea musulmanilor considerati periculosi.

×
Subiecte în articol: externe