x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Irina Cristea    |    27 Aug 2005   •   00:00
DATI AFARA. Americanii trebuie sa evacueze baza din Uzbekistan si sa plateasca, eventual, compensatii financiare pentru "pagube provocate mediului". Aceasta este decizia Senatului uzbec care a confirmat, definitiv, decizia autoritatilor de la Taskent. Baza de la Karshi-Khanabad, din sudul tarii, fusese instalata de americani in vederea sustinerii operatiunilor din Afganistan, dupa atentatele de la 11 septembrie 2001.

INCENDIU. Cel putin 14 copii au murit la Paris intr-un incendiu ce a cuprins un imobil locuit de imigranti africani. Focul a cuprins cladirea in noaptea de joi spre vineri, provocand moartea a 17 persoane si ranirea altor 30, dintre care doua se afla in stare grava. Cladirea, construita in anii ’20, avea 130 de locatari, dintre care circa 100 copii, originari din Mali, Senegal, Coasta de Fildes sau Gambia. Deocamdata nu se cunosc cauzele incendiului.

CALEA SCHIMBARII. Comunitarea Statelor Independente (CSI) discuta despre schimbarea la fata pe care a solicitat-o Rusia. La dezbaterile de la Kazan, Rusia, participa liderii a 12 foste republici sovietice. Reuniunea ar trebui sa ofere un raspuns cu privire la viitorul acestei organizatii, creata dupa dizolvarea URSS in 1991 si care traverseaza cea mai grava criza din existenta sa. Optimistii spera intr-o reforma, iar pesimistii cred ca CSI nu mai corespunde realitatilor geopolitice.

×
Subiecte în articol: externe