DISCRIMINAREA DIAVOLULUI. Numeroasele religii si secte reprezentate in Parlamentul irakian dau uneori nastere la situatii amuzante. De curand, sustinatorii diavolului din Legislativul de la Bagdad s-au declarat discriminati, stiut fiind ca, in cadrul acestei religii ezoterice, diavolul este liderul ingerilor si credinciosilor le este interzis sa pronunte cuvantul "diavol". In numele discriminatilor a vorbit deputatul Kameran Khairi Said, care a intrerupt cuvantarea premierului irakian pe motiv ca "se simte insultat cand acesta, in interventii si comunicate, repeta expresia «Sa ne apere Dumnezeu de diavol»". El a adaugat ca, de fiecare data, colegii sai se intorc spre el "ca si cum ar fi reprezentantul diavolului". (Ana Ilie)
EFECTE DRAMATICE. Incidentul aviatic de saptamana trecuta, in care o aeronava a Air France a aterizat intr-o rapa de langa Toronto (Canada) si a luat foc, revine in actualitate. Maria Cojocaru, unul dintre pasagerii Airbusului, nu poate uita acele clipe de cosmar. Ea se afla la bord alaturi de cei doi copii ai sai. Se intorceau din Romania, dupa o scurta vacanta. "Acum le e frica sa stea singuri. Fiica mea, in varsta de 7 ani, se trezeste in toiul noptii si plange", povesteste femeia unui ziar canadian. (Anca Aldea)
BEN LADEN, LA ATAC. Tot mai putini americani se asteapta ca Ossama ben Laden sa fie capturat sau ucis. Zvonurile legate de posibila locatia a sefului Al-Qaeda nu au incetat sa circule in ultimii ani, ultimul dintre acestea sustinand ca Ben Laden se afla fie in China, fie in Pakistan. Un sondaj de opinie realizat de cotidianul USA Today, televiziunea CNN si Institutul Gallup arata ca peste 75% dintre cei chestionati sunt siguri ca America va fi din nou atacata de Ben Laden. Circa 53% dintre respondenti sunt siguri ca acest atac semnificativ va fi un succes. (Anca Aldea)
URECHEA CU ANTRAX. Pentru dezvoltarea armelor biologice, fostul macelar de la Bagdad a folosit, drept exemplu, o vaca. Si nu una oarecare. Ci una care a trait pe la inceputul secolului trecut in Marea Britanie. O ureche a animalului decedat in 1937 a fost testata la un laborator britanic, unde cercetatorii au descoperit spori de Antrax. Mai tarziu, urechea a fost trimisa la analize in Statele Unite, care, la randul lor, au exportat mostre in Irak in perioada razboiului acestei tari cu Iranul, in anii â80. Ajunsa in mainile echipei de cercetatori ai lui Saddam, mostra cu Antrax a fost folosita pentru crearea armelor biologice, scrie ziarul britanic The Times. (Anca Aldea)