x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

25 Noi 2006   •   00:00
EXTINDEREA UE - Putin voia sa fie consultat
Presedintele rus Vladimir Putin (foto dreapta) le-a reprosat liderilor statelor membre ale Uniunii Europene, dar si Executivului de la Bruxelles ca nu s-au consultat cu Rusia cu privire la mai multe aspecte sensibile ale extinderii. Potrivit AFP, Putin ar fi dorit ca aderarea Romaniei si a Bulgariei sa fie discutata si cu tara sa, in conditiile in care extinderea spre est a UE are un bagaj substantial de subiecte de interes comun Uniunii si Rusiei. "Nu este o manevra politica, ci o problema foarte practica", a spus Putin, la reuniunea Rusia - UE, desfasurata la Helsinki.

DANEMARCA - Regina se detoxifica
In Danemarca, interdictia privind fumatul in locuri publice este aplicata in avans si la cel mai inalt nivel. Pentru a nu-si corupe supusii, Regina Margrethe a II-a, mare amatoare de tutun, a decis sa nu mai fumeze in public si sa reduca drastic numarul de tigari savurate in particular, a anuntat purtatorul de cuvant al curtii regale. El a adaugat ca un proiect de interzicere a fumatului, in timpul serviciului, pentru angajatii de la curtea regala este in curs de a fi analizat. Aproximativ 1.000 de danezi mor anual din caza fumatului.

PROCEDURA - Tratatul de aderare a trecut si de nemti
Camera superioara a Parlamentului german (Bundesrat) a ratificat ieri, cu unanimitate de voturi, Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE. In acest fel, a fost finalizat procesul de aprobare, de catre Parlamentele statelor mebre, a documentului. La reuniunea Bundesratului a luat parte si ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu.

LIBAN - Sprijin pentru premierul Siniora
Un ministru libanez care renuntase la portofoliu in luna februarie a anuntat ca vrea sa revina in Guvern pentru a-l sprijini pe premier. Este vorba despre fostul ministru de Interne, Hassan Sabeh, care se razgandeste in plina criza guvernamentala, dupa mai multe demisii si un asasinat. Sabeh este un aliat al majoritatii parlamentare antisiriene. "La cererea premierului Fuad Siniora si avand in vedere situatia politica din Liban, imi anunt intentia de a-mi relua functiile in cadrul Ministerului de Interne", a explicat Sabeh. Demisia lui inca nu a fost acceptata, prin urmare intoarcerea sa in Cabinet nu necesita un nou decret.

×
Subiecte în articol: externe