x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Noi 2006   •   00:00
CHILE - Fotografii-document cu Che Guevara
Un muzeu din Chile a expus o serie de fotografii unicat ale cadavrului lui Ernesto Che Guevara (foto), realizate la putina vreme dupa ce simbolul revolutiilor din America Latina a fost omorat in Bolivia, in 1967. Autorul fotografiilor este Freddy Alborta, caruia i s-a permis accesul in camera in care a fost depus cadavrul lui Che, la spitalul din satul bolivian Vallegrande, in octombrie1967. (I.C.)

OILE NEGRE - Politistii, cei mai corupti dintre rusi
Aproape jumatate din cazurile de coruptie aflate pe rol in Rusia au drept protagonisti politisti si alti membri ai fortelor de ordine, a anuntat procurorul general, citat de AFP. Fenomenul este in crestere fata de anul trecut. De exemplu, in 2005 au fost inregistrate 9.000 de cazuri de luare de mita, iar in prima jumatate a anului 2006 au fost contabilizate 9.500 de cazuri. (I.C.)

JIGNITA SI DISCRIMINATA - O romanca, in proces cu Naomi Campbell
Campania antiromani dusa de tabloidele britanice pare sa-si fi facut efectul inclusiv in randul celebritatilor. Naomi Campbell a gasit o noua modalitate de a-si insulta angajatii, folosindu-se de concluziile "reclamei" facute romanilor de catre jurnalistii din Regat. "Nu mai esti in lumea a treia, idioato! Toate romancele sunt atat de idioate si demne de mila ca tine?" sunt cuvintele pe care vedeta i le-ar fi spus fostei angajate Gabi Gibson, de origine romana. Femeia a dat-o in judecata pe Campbell pentru insulta si discriminare. (I.C.)

BARCELONA - 93 de romani, arestati intr-o singura razie
Dintre cele 110 persoane retinute marti la Barcelona pentru proxenetism, furt, amenintari la adresa altor persoane si consum de droguri, 93 sunt de origine romana, transmite Antena 3, citand biroul de presa al politiei barceloneze. Anchetatorii, care au cerut sprijinul Ambasadei Romaniei in Spania, urmeaza sa sustina, in cursul acestei dimineti, o conferinta de presa cu ultimele detalii ale investigatiei. (Anca Aldea)

PARLAMENTUL EUROPEAN - Directiva Bolkestein a fost adoptata
Parlamentul European s-a pronuntat in favoarea directivei privind liberalizarea serviciilor, cunoscuta drept "directiva Bolkestein", dupa numele initiatorului ei. Prevederile noii legislatii europene vor intra in vigoare din 2010 cu scopul de a spori concurenta dintre firmele europene din sectorul serviciilor, indiferent de statul unde au fost fondate. Directiva nu are insa forma dorita de fostul comisar Frits Bolkestein, care dorise ca firmele europene ce presteaza servicii in alt stat UE decat cel de origine sa isi reglementeze activitatea dupa legile din tara de origine. (I.C.)

JAPONIA - Tsunami de 40 de centimetri
Un tsunami de 40 de centimetri inaltime a lovit ieri coastele Japoniei. Valul seismic a aparut dupa producerea, cu cateva ore inainte, a unui cutremur de 8,1 grade pe scara Richter in apropierea arhipelagului rus Kurile, in Oceanul Pacific. Surse citate de Reuters au anuntat ca epicentrul seismului s-a situat la 1.700 de kilometri de Tokyo si la 600 de kilometri de Insula Hokkaido, din nordul arhipelagului nipon. Potrivit Agentiei meteorologice nipone, nu a fost exclusa ieri aparitia unor valuri seismice de doi metri inaltime. (A.A.)

×
Subiecte în articol: externe