x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

13 Noi 2006   •   00:00
ILEGAL - Spioni americani in Regat
Marea Britanie este teatrul de operatiuni al mai multor agenti americani sub acoperire, care desfasoara misiuni ilegale, scrie Mail on Sunday. Potrivit publicatiei, tintele sunt persoane suspectate de terorism pe care autoritatile americane ar dori sa le extradeze si judece in Statele Unite. Spionii au organizat o serie de intalniri clandestine pe care le-au filmat in secret pentru a servi drept probe. Aceasta ar putea fi prima data cand agenti ai SUA sunt surprinsi recurgand la tactici interzise in Regat. (I.C.)

POLONIA - Alegeri cu miza de anticipate
Polonezii s-au prezentat ieri la urne pentru a-si alege primarii si consilierii locali. Votul este considerat un test important pentru liderii conservatori Lech si Jaroslaw Kaczynski, aflati la putere de peste un an. Partidul conservator Dreptate si Justitie (PiS), al fratilor Kaczynski, pune accentul pe eventuala castigare a prestigiosului post de primar al Varsoviei. Alegerile au loc pe fondul unui climat de instabilitate politica, la Varsovia discutandu-se tot mai mult despre anticipate. (I.C.)

LIBAN - Criza politica la Beirut
Cinci ministri ai Guvernului libanez au demisionat, determinandu-l pe presedintele Emile Lahoud sa aprecieze ca Executivul si-a pierdut legitimitatea constitutionala, relateaza AFP. Lahoud l-a informat pe premierul Fouad Siniora (foto dreapta) ca orice reuniune a Cabinetului este, in consecinta, neconstitutionala si lipsita de valoare, se arata in comunicatul difuzat de presedintia libaneza. Ministrii demisionari sunt membri ai gruparilor prosiriene Hezbollah si Amal. (I.C.)

ROMANIA IN UE - Surpriza placuta, nu oaie neagra
Romania se va dovedi o surpriza placuta pentru Uniunea Europeana, la care va adera la 1 ianuarie 2007. Afirmatia ii apartine presedintelui roman Traian Basescu, al carui scop este sa calmeze temerile vest-europenilor cu privire la "afluxul" de muncitori romani. Intr-o intalnire cu presa straina acreditata la Bucuresti, Basescu a mai spus ca potentialul si ritmul de dezvoltare ale Romaniei o vor transforma intr-unul dintre jucatorii importanti de pe piata UE. (I.C.)

BULGARIA - Semne proaste in Raport
Raportul pentru Bulgaria, redactat de Geoffrey van Orden, este "cel mai dur de pana acum", a declarat aseara Maria Kapone, observator bulgar in Parlamentul European. Potrivit oficialului, daca Bulgaria nu va recupera intarzierile din anumite domenii, aplicarea clauzelor de salvgardare va fi imposibil de evitat. Kapone a declarat ca bulgarii au observat cum functioneaza clauzele de salvgardare dupa ce UE a interzis importurile de produse alimentare din Romania si Bulgaria.

×
Subiecte în articol: externe