x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Noi 2006   •   00:00
TENSIUNI. Fortele franceze din cadrul misiunii ONU in Liban, FINUL, au fost la un pas de a deschide focul asupra avioanelor israeliene care survolau in picaj zona sudica a Libanului, relateaza AFP. Ministrul francez al Apararii, Michelle Alliot-Marie, a precizat despre incidentul care a avut loc la 31 octombrie: "Militarii nostri au evitat la limita o catastrofa. Acest lucru este intolerabil", referindu-se la modul foarte derutant in care aviatia israeliana militara a facut acele survolari. Alliot-Marie a mai facut referire si la o serie de alte incidente care au demonstrat ostilitatea israeliana fata de militarii francezi si germani.

ITALIA. Liga Romanilor din Italia si Gazeta Romaneasca, ziarul romanilor stabiliti in Peninsula, au adresat o scrisoare deschisa ieri premierului Romano Prodi, in care se solicita guvernului italian "sa nu inchida portile pentru lucratorii romani dupa 1 ianuarie 2007". In scrisoare se mai arata ca pericolul unei invazii a romanilor nu exista, iar efectul unei interdictii nu va face decat sa mentina "sute de mii de oameni in starea de muncitori la negru". In Italia sunt aproximativ 700.000 de romani care muncesc la negru, conform scrisorii citate.

AMENINTARI. In India, 20 de aeroporturi au intrat in regim de alerta antiterorista, dupa ce autoritatile au descoperit o scrisoare care continea amenintari cu atentate cu masini capcana din partea organizatiei al-Qaeda, informeaza AFP. Scrisoarea a fost descoperita intr-un cos de gunoi intr-unul din aeroporturile internationale din sudul tarii. Pe sase dintre aeroporturile indiene a fost instituita stare de alerta ridicata, dupa cum a anuntat purtatorul de cuvant al Central Industrial Security Service.

STASI. Perceput ca una dintre cele mai enigmatice figuri ale spionajului din timpul razboiului rece, Markus Wolf , fostul sef al Serviciului Secret est-german, STASI, a murit ieri la Berlin. Supranumit "Omul fara fata", Wolf a condus STASI incepand cu anii ’50, construind o retea extrem de performanta de spionaj, mai ales in Germania Federala. Moartea lui a coincis cu sarbatorirea in capitala germana a 17 ani de la caderea zidului Berlinului. (Delia Zahareanu)

×
Subiecte în articol: externe