x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Noi 2006   •   00:00
SONDAJ - George Bush, o amenintare
Presedintele SUA George W. Bush reprezinta, dupa Osama ben Laden, cea mai mare amenintare pentru pacea lumii, devansandu-i pe liderul nord-corean Kim Jong-Il si pe cel iranian Mahmoud Ahmadinejad, potrivit unui sondaj publicat de The Guardian. SUA sunt considerate drept o amenintare chiar si de aliatii cei mai apropiati, potrivit studiului. Sondajul a fost efectuat de The Guardian in Marea Britanie, de Haaretz in Israel, La Presse si Toronto Star in Canada si La Reforma in Mexic.

ITALIA - Posibil fara restrictii
Autoritatile de la Roma nu intentioneaza de principiu sa limiteze accesul muncitorilor romani pe piata muncii, a declarat vicepresedintele Consiliului de ministri din Italia, Francesco Rutelli, dupa intalnirea pe care a avut-o cu premierul roman, Calin Popescu Tariceanu. Totusi, a subliniat Rutelli, Italia va recurge la aceasta masura numai daca vor exista si alte state ale UE care sa adopte aceeasi atitudine. "Este vorba despre reglementarea liberei circulatii intr-o maniera coordonata cu celelalte state membre ale UE", a spus Francesco Rutelli.

SICILIA - Romani arestati pentru trafic
O romanca si un italian au fost arestati ieri in localitatea siciliana Trapani, relateaza presa din Peninsula. Cei doi sunt acuzati ca ar conduce o retea clandestina care a facilitat intrarea ilegala in Italia si angajarea la negru a sute de romani. O alta conationala, Ioana Poterasu, este titulara unui mandat de arestare in cadrul aceleiasi anchete. Femeia este data in urmarire si in Romania. Sesizarea de la care a demarat ancheta a fost facuta tot de o romanca, mai noteaza presa italiana.

BRUXELLES - Portofolii problematice
Executivul european se confrunta cu multe probleme importante, de care comisarii din Romania si Bulgaria ar fi putut sa se ocupe, comenteaza EUObserver. Ei ar fi putut sa preia portofolii legate de schimbarea climaterica, imigratie, energie si de Constitutia Europeana. Cu toate acestea, presedintele Comisiei, Jose Manuel Durao Barroso, nu a dorit sa modifice actuala distributie a mandatelor cand a decis domeniile de care se vor ocupa noii comisari. Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe