x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

02 Noi 2006   •   00:00
LIBAN - Survolari insistente
Aviatia israeliana si-a reluat survolarile deasupta teritoriului libanez, chiar daca aceasta strategie nu este privita cu ochi buni de organizatiile internationale, precum Natiunile Unite. "Trebuie sa fie clar, numai dupa ce vom avea informatii ca furnizarea de arme catre Hezbollah, din Siria, a incetat si ca cei doi soldati ai nostri au fost eliberati vom putea discuta despre incetarea acestor zboruri", a declarat ieri Ephraim Sneh, adjunctul ministrului israelian al Apararii, citat de AFP.

NUCLEAR - Bulgarii au tras tot la rusi
O companie rusa se va ocupa de construirea noii centrale nucleare a Bulgariei. Atomstroieksport a castigat contractul de 5 miliarde de dolari oferit de Guvernul de la Sofia pentru centrala de la Belene. Potrivit presei ruse, firma va beneficia de sprijin in executarea lucrarilor de la compania germana Siemens si de francezii de la Areva. Atomstroieksport desfasoara in prezent contracte inclusiv in China, India si Iran. Bulgaria are nevoie de o centrala moderna, in conditiile inchiderii celei de la Kozlodui, considerata nesigura si construita tot de rusi. (I.C.)

SFAT ITALIAN - Mare grija la bani
Capacitatea de absorbtie a fondurilor europene este una dintre cele mai delicate probleme cu care Romania se va confrunta dupa aderarea europeana, sunt de parere senatorii italieni din comisia pentru afaceri europene, care s-au aflat intr-o vizita de cateva zile la Bucuresti. "Delegatia nu a venit pentru a sublinia lipsuri sau pentru a scoate in evidenta unele lacune, ci pentru a oferi sprijin si incurajare", a subliniat ambasadorul Italiei in Romania, Daniele Mancini. Senatorii italieni si-au exprimat de asemenea increderea in comisarul roman desemnat, Leonard Orban. (I.C.)

FRANTA - Lup la stana
Aeroportul parizian Charles de Gaulle are 12 angajati musulmani care sunt suspectati de legaturi cu terorismul islamic, relateaza cotidianul american International Herald Tribune. Musulmanii respectivi lucreaza in domenii delicate precum curatatul avioanelor si gestionarea bagajelor pentru zborurile cu destinatia SUA. Expertii pe securitate au criticat in repetate randuri lentoarea cu care autoritatile franceze au abordat riscurile provenite din partea muncitorilor musulmani.

×
Subiecte în articol: externe