x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

31 Oct 2006   •   00:00
RAFALE PERICULOASE. Peste 100 de apeluri au preluat serviciile ungare de pompieri in cursul zilei de duminica si ieri-dimineata pentru a decongestiona strazile blocate de caderea copacilor doborati de rafale foarte puternice de vant. Vantul puternic a facut si o victima omeneasca, un barbat de 71 de ani pierzandu-si viata dupa ce un copac a cazut peste masina sa, in apropiere de Boszenfa. Vremea capricioasa a provocat pagube in regiunile din vestul Ungariei, in Bacs-Kiskun, Somogy, Veszprem, Tolna si la Budapesta.

"MEDALIE DE ARGINT". Locul doi la somaj global ii revine Europei de Est, informeaza un raport efectuat de Biroul International al Muncii. Tarile din Europa Centrala si de Est, in special cele care nu sunt inca membre UE, au cel mai ridicat procent de somaj in randul tinerilor, acesta atingand valoarea de 19,9%. Raportul mai arata ca, la nivel global, numarul somerilor pentru aceasta categorie de varsta a crescut sensibil in ultimii zece ani, de la 74 de milioane la 84 de milioane, ei reprezentand 44% din totalul somerilor.

Mandatul II. Dupa victoria din alegerile de duminica, presedintele bulgar Gheorghi Parvanov isi incepe cel de-al doilea mandat cu prioritatea eradicarii coruptiei. Parvanov este privit ca presedintele pro-european care a adus Bulgaria in Uniunea Europeana, iar votul de duminica este apreciat de specialisti ca fiind unul negativ, dat la adresa extremismului reprezentat de contracandidatul presedintelui, Volen Siderov. Parvanov a adunat 74% din sufragiile bulgarilor, castigand detasat cursa prezidentiala.

ROMANII, IN CATARE. Dupa atacurile de luna trecuta asupra romanilor la Roma, duminica seara un alt roman a fost ranit la picior in urma unor focuri trase de doi infractori italieni in cartierul Tiburna din capitala Peninsulei. Cei doi italieni care i-au atacat pe roman si pe prietena sa au vrut sa-i jefuiasca, dar romanul in varsta de 25 de ani a refuzat sa le predea mobilul si banii pe care ii avea asupra lui. Dupa ce a fost ranit, romanul a fost transportat la spital, starea sa nefiind grava, informeaza Mediafax.

×
Subiecte în articol: externe