x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Oct 2006   •   00:00
ACTE SUB CHEIE. Guvernul de la Praga a decis ca doar seful statului, premierul, presedintii celor doua camere ale Legislativului si ministrul de Externe vor putea avea acces in continuare la documente secrete ale NATO si UE, fara sa fie supusi procedurilor de securitate, relateaza Mediafax. Cehia risca sa nu mai primeasca informatii secrete de la NATO daca nu modifica legea. (M.T.)

VOR RESTRICTII. Dupa limitarea accesului muncitorilor romani si bulgari pe piata muncii in Marea Britanie si Irlanda, si pe olandezi ii bate gandul sa apeleze la restrictii, relateaza AFP. Secretarul de stat in Ministerul olandez al Afacerilor Sociale, Henk van Hoof, ar dori impunerea de masuri restrictive pentru imigrantii romani si bulgari de la 1 ianuarie 2007, care sa implice necesitatea obtinerii unui permis de munca - pe o durata de doi ani. (M.T.)

EURO. Europarlamentarii isi doresc schimbarea la fata a bancnotelor euro. Daca in cazul monedelor, fiecare stat al UE are dreptul de a alege simboluri nationale pentru una dintre fatetele acestora, pentru bancnote s-a decis, in 2002, adoptarea unor simboluri impersonale pentru a se evita disputele intre statele membre. Totusi, deputatii europeni au ajuns la concluzia ca ar fi mai bine ca fiecare tara sa aiba propriile bancnote euro, pe care sa fie reprezentate personalitati marcante si monumente, cu care fiecare stat UE se mandreste. (M.T.)

×
Subiecte în articol: externe